Bredene Koksijde Classic maakt parcours bekend

Redactie KW

Koksijde is op vrijdag 19 maart opnieuw het decor van de wielerwedstrijd Bredene Koksijde Classic. De koers zal live te volgen zijn op Sporza en Eurosport.

Bert Pattyn, ceo van de Bredene Koksijde Classic: “De Krekedalvrienden vzw stelt zich tot doel wieleractiviteiten van het hoogste niveau op poten te zetten. Door de jaren heen werden mensen, gemeenten en bedrijven aangetrokken om de kwaliteit van het project te versterken. Wij kozen voor een vaste waarde als eendagswedstrijd, Bredene Koksijde Classic, van het op één na hoogste schavot (1.Pro) in het UCI-theater.”

“Het actief zijn in het wervelende voorjaar was voor ons een must. Wij willen zo dicht mogelijk aanleunen bij de ingrediënten van de voorjaarsmonumenten. Weer, wind, heuvels, waaiers maken het woord ‘koers’ hard in al zijn facetten. Doordat de leeftijd voor topprestaties alsmaar lager wordt, hebben wij daar al een paar jaar op geanticipeerd. In ons organisatiepakket zit ook de Youngster Coast Challenge (UCI 1.2U), waar het kruim van de U23 met elkaar wedijvert. Die wedstrijd gaat dit jaar helaas niet door! Alleen professionele wedstrijden zijn nu toegelaten.”

Benieuwd naar het parcours? De renners rijden drie plaatselijke rondes in Koksijde. Opgelet: het publiek is niet toegelaten langs het volledige wielerparcours. Dat geldt ook voor de vertrek- en aankomstzones. Dat is een beslissing van de gouverneur.

Info: https://bredenekoksijdeclassic.be/ .

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.