Belgen kleuren tweede rit Arctic Race of Norway, maar Est Laas wint

© Facebook Arctic Race of Norway

De Est Martin Laas (BORA – hansgrohe) heeft vrijdag de tweede etappe van de Arctic Race of Norway gewonnen, een vierdaagse rittenwedstrijd voor de Pro Series. Hij haalde het in de sprint voor de Noor Alexander Kristoff, die leider wordt in het klassement. Oostendenaar Oliver Naesen en Cériel Desal uit Roeselare zaten in de vlucht van de dag, Veurnenaar Tom Devriendt werd zevende in de rituitslag.

Etappe twee trok van het Noorse Nordkjosbotn naar het Finse Kilpisjärvi, over 177,6 kilometer doorheen het desolate Lapland. Een vlucht van vijf op de verlaten wegen dwars doorheen een indrukwekkend landschap kleurde bijna uitsluitend Belgisch: Oliver Naesen, Jimmy Janssens, Cedric Beullens en stagiair Ceriel Desal kregen het gezelschap van de Noor Fredrik Dversnes. Op de oplopende wegen in de finale toonden Janssens en Dversnes zich voorin de sterkste renners.

Sprint uitgedunde groep

Even leken de twee vluchters kans te kunnen maken op de ritzege, maar op de lange, brede wegen kreeg het peloton hen aan het eind toch in het vizier. Twee kilometer voor de finish werden Janssens en de Noor weer gegrepen, en zo werd het uiteindelijk een sprint van een uitgedunde groep.

Alexander Kristoff startte die van vroeg, maar werd op de streep toch nog geremonteerd door Martin Laas. De Nederlander Danny van Poppel werd derde, de Belgen Arne Marit (zesde) en Tom Devriendt (zevende) haalden de top tien.

In de stand leidt Kristoff, eenmalig in dienst van een Noorse selectie, in dezelfde tijd als zijn landgenoot Markus Hoelgaard, donderdag nog winnaar van de openingsrit. De Fransman Bryan Coquard is derde in het klassement op 0:08. Dries Van Gestel is de eerste Belg op de zevende plaats, op twaalf seconden van Kristoff.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier