Anthony Delaplace pakt de bloemen in Parijs-Camembert

Anthony Delaplace. © (Foto BELGA)

De Fransman Anthony Delaplace (Arkea-Samsic) heeft dinsdag Parijs-Camembert (Fra/1.1) gewonnen. Hij soleerde naar de zege voor zijn landgenoten Valentin Ferron en Thibault Ferasse. Jimmy Janssens finishte als eerste Belg op de vijfde plaats.

Heel wat renners waren tuk op de prijs van de dag, hun lichaamsgewicht in kaas, en uiteindelijk wisten zes renners weg te rijden uit het peloton: Evaldas Siskevicius, Fredrik Dversnes, Adrien Lagrée, Jean Goubert en onze landgenoten Torsten Demeyere en Jens Reynders.

Maximaal gunde het peloton hen vijf minuten. Maar toen de bonus van de vluchters stevig was gezakt, besloten Eddy Finé, Anthony Delaplace, Timo Kielich, Paul Ourselin, Antoine Raugel en Stanislaw Aniolkowski de oversteek te maken.

Dat lukte, maar ook deze grote groep zou het niet uitzingen tot het eind. Er volgde een hergroepering, waarna het aanvallen bleef regenen.

Uiteindelijk wist een groepje van vijf te ontsnappen. Jimmy Janssens, Geoffrey Bouchard, Valentin Ferron, Thibault Ferasse en Anthony Delaplace sloegen een klein kloofje op het eerste peloton, dat intussen in verschillende groepen was uiteengespat.

Janssens probeerde het op het laatste klimmetje van de dag, zonder succes, en ook Ferron raakte niet weg. De aanval van Delaplace loonde wel op twee kilometer van het eind, hij soleerde naar de zege.

Delaplace volgt op de erelijst Dorian Godon op. Die was deze keer niet van de partij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier