Als ik maar beter doe dan Yves…

Tim Declercq.© BELGA
Tim Declercq.© BELGA
Tim Declercq
Tim Declercq Wielrenner

Ze noemen hem El Tractor, omdat hij kilometerslang op kop van het peloton blijft sleuren. Dat was zo een paar jaar geleden, dat was vorig seizoen zo en dat zal ook de komende maanden zo zijn. Tim Declercq is de meid van alle werk bij het grote Deceuninck-Quick-Step en geeft ons tijdens het wielervoorjaar een wekelijkse kijk vanuit zijn eigen leefwereld.

Ik hou aan mijn val in de Ronde waarschijnlijk een scheurtje in de pees over. Toen de adrenaline weg was, kon ik zelfs niet meer op de pedalen duwen. Gelukkig had ik Lukas Pöstlberger bij me. Hij heeft me tot in Oudenaarde geduwd, zo’n acht kilometer lang. Een heel mooie geste, anders stond ik daar nog. Voor mij is het uitstel van Parijs-Roubaix dus een geluk bij een ongeluk, want starten zou onmogelijk zijn. Ik moet nu even rusten en hoop vlug weer te trainen. Ik rijd normaal de Vierdaagse van Duinkerke, maar ik weet niet of die koers zal doorgaan.

Als ik beter doe dan ploegmaat Yves Lampaert en me niet onsterfelijk belachelijk maak, zal ik heel tevreden zijn

Hoe dan ook ben ik nu vooral blij dat we de Ronde hebben gewonnen. Ik was nog net op tijd op de bus om de finish op tv mee te maken, samen met buschauffeur Dirk Clarysse, ploegdokter Philip Jansen en performance manager Ricardo Scheidecker. Eén van mijn mooiste momenten naast de fiets. Ik wist dat Kasper (Asgreen, red.) minder traag was dan de meesten dachten. Ik gaf hem echt een kans en het moment dat hij voorbij Mathieu ging, was zalig. Om nooit te vergeten. ‘s Avonds hebben we met onze bubbel nog iets gegeten. Zonder de vrouwen. Jammer, maar wel weer een fijn moment.

Intussen ben ik volop aan het studeren voor mijn master lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen. Nog twee vakken heb ik af te leggen, zoals een groepswerk over high performance management. Het is een mooie geste van Deceuninck-Quick-Step dat ik dat binnen de ploeg kan uitwerken. Het is een studie waarin ik vergelijk wat de literatuur voorschrijft en hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Ik werk samen met enkele andere studenten, onder wie topzwemmer Louis Croenen.

Tussendoor probeer ik ook even te genieten met mijn vrouw Tracey en dochtertje Marilou. En maandag kunnen jullie me aan het werk zien in ‘De Container Cup’ op Vier. De opnames dateren al van een tijdje geleden, maar het was heel plezant om te doen. Ik heb niet op elk onderdeel even goed gepresteerd, maar ben wel benieuwd waar ik zal uitkomen. Als ik beter doe dan ploegmaat Yves Lampaert vorig jaar en me niet onsterfelijk belachelijk heb gemaakt, zal ik heel tevreden zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.