Alpecin-Fenix zet alles op Tim Merlier, Xandro Meurisse vervangt Leysen in Brugge-De Panne

© (Foto BELGA)

Senne Leysen moet in allerlaatste instantie afzeggen voor de Minerva Classic Brugge-De Panne. Hij wordt bij Alpecin-Fenix vervangen door Xandro Meurisse zodat de ploeg toch in volle getalsterkte van start kan gaan. Als speerpunt en sprinter met dienst start Tim Merlier. Op een voorlopige deelnemerslijst stond Jasper Philipsen nog genoteerd maar die werd ondertussen vervangen door Tim Merlier, onlangs nog winnaar van Nokere Koerse en vrijdag derde in de Bredene-Koksijde Classic.

“Net als alle andere ploegen zitten wij ook met een pak zieken opgezadeld. Senne Leysen kan ook niet aantreden. Die was al een tijdje niet goed en is nog niet voldoende hersteld waardoor Xandro Meurisse opgeroepen werd om te starten. Tim Merlier is onze uitgesproken sprinter. In de Bredene-Koksijde Classic zat het allemaal wat tegen voor hem. Let wel, dat zijn geen excuses maar eigen aan een massasprint. Soms zit het mee, soms niet. Er was eerst die valpartij waar ook Guillaume Van Keirsbulck bij betrokken was. Daarna werd Merlier wat gehinderd en moest het in een rotvaart naar voren. Iedereen maakt dit wel eens mee. In de sprint kwam Tim nog in contact met een andere renner en moest hij tevreden zijn met een derde plaats”, geeft sportdirecteur Michel Cornelisse mee.

De drie passages over De Moeren zullen woensdag door het goede weer een muis baren. “Vroeger kwamen we naar deze koers met knikkende knieën want het kan fel tempeesten in De Moeren. Vorig jaar was het er al windstil, dat zal morgen niet anders zijn. De kans dat het op een massasprint zal uitdraaien is wellicht 101 procent groot. Maar de nervositeit in aanloop naar De Moeren is niet onbelangrijk. Bovendien zullen met dit goede weer enkele jongens gaan denken dat ze kans maken op de zege en dat maakt de kansen op valpartijen alsmaar groter”, vindt Michel Cornelisse.

Voorts geen Giacomo Nizzolo aan de start van de Minerva Classic Brugge-De Panne bij Israel-Premier Tech. De 33-jarige Italiaan kwam in Milaan-Sanremo ten val tijdens de afdaling van de Poggio, reed de koers nog uit en werd nog 18e. Maar nader medisch onderzoek wees nu uit dat Nizzolo een handbreuk heeft en dus weken out is. Bovendien moet ook Tom Van Asbroeck even pauze nemen door ziekte.

“Tom Van Asbroeck was wat op de sukkel met de gezondheid na Parijs-Nice. Vandaar dat we ervoor opteerden om hem nog wat aan de kant te laten. Vrijdag zou die normaal wel starten in de E3 Harelbeke. Een ferme streep door de rekening is natuurlijk het verlies van Giacomo Nizzolo die hier ging starten als de uitgesproken kopman. We starten gelukkig wel met zeven renners. Rudy Barbier is opgeroepen ter vervanging van Nizzolo en Itamar Einhorn valt in voor Tom Van Asbroeck”, meldt sportdirecteur Dirk Demol.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.