Ackermann troeft Hofstetter en Merlier af en wint Bredene Koksijde Classic

Pascal Ackerman wint voor Hogu Hofstetter en Tim Merlier. © VDB / Bart Vandenbroucke VDB

Pascal Ackermann (UAE Team Emirates) heeft vrijdag de Bredene Koksijde Classic (1.Pro) op zijn naam geschreven. De Duitser bleef na 200,9 kilometer tussen beide Belgische kustplaatsen in de groepssprint de Fransman Hugo Hofstetter en Tim Merlier voor.

De 28-jarige Ackermann volgt op de erelijst Tim Merlier op. De editie daarvoor, in 2019, was de Duitser ook de snelste. In 2020 ging de Bredene Koksijde Classic niet door na de uitbraak van de coronapandemie.

Reactie Merlier

Tim Merlier hoopte op meer: “Ik was in volle sprint enkele mannen kwijt gespeeld. Wij hadden daarvoor ook nog Guillaume Van Keirsbulck verloren na een val. Die was in aanvaring gekomen met een renner van Israel-Premier Tech. Lionel Taminiaux en Dries De Bondt bundelden dan hun krachten om mij naar voor te brengen maar ik geraakte die mannen op een of andere manier kwijt en ik stond er dus alleen voor. En dan moesten de laatste twee bochten er nog aankomen. Daar liep het nog maar eens helemaal verkeerd”, gaf hij mee.

De oud-Belgisch kampioen zat nochtans een tijdje in het wiel van Pascal Ackermann. “In de bocht naar rechts kon ik maar net een val ontwijken. Enkele meters verderop reed er iemand tegen mijn schoen en moest ik weer mijn evenwicht zoeken. Dat zijn allemaal geen ideale voorbereidingen op een massasprint. De koers was ook niet echt hard gemaakt. Te veel ploegen konden hun sprinter nog brengen. Met al die tegenval in de laatste 400 meter verloor ik net te veel ruimte. Ik houd gemengde gevoelens over aan deze editie van de Bredene-Koksijde Classic. Het positieve is dat ik hele de tijd mee heb gekoerst en dat heeft me wel sterker gemaakt. Het negatieve is dat ik gestart was om te winnen en dat heb ik dus niet kunnen doen al pak ik wel een podiumplaats”, gaf Tim Merlier mee.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.