Profrenner Yves Lampaert uit Ingelmunster “Zwarte trui verdedigen”

Yves Lampaert (Topsport Vlaanderen-Baloise) nam donderdag de zwarte trui voor de strijdlust (checkpoints) over van zijn teamgenoot Pieter Van Speybrouck. “In het slotweekend ga ik die trui zeker verdedigen”, sprak Lampaert.


“Eigenlijk was het de bedoeling dat ik de eerste checkpointsprint zou aantrekken voor Van Speybrouck, maar hij was plots mijn wiel kwijt en wat verderop ontstond onze vroege vlucht met vier”, verklaarde Lampaert. “Het peloton liet meteen begaan, zodat we niet meer moesten twijfelen. Ik maakte ik van de resterende tussensprinten mijn doel. Meer zat er niet in, omdat we er toch wel vrij zeker van waren dat de grote groep ons niet ging laten begaan. De wind stond in volle finale daarbij nog eens in het nadeel en dan weet je wel genoeg.”

Tijdrit in Diksmuide

“Vrijdag is er de individuele tijdrit in Diksmuide. In die discipline ben ik niet slecht, maar het is wel afwachten hoe ik de inspanningen van deze etappe zal verteren. Vergeet niet dat we een hele dag in de aanval waren en dat met slechts vier renners. Valt het vrijdag tegen, dan heb ik toch nog altijd deze zwarte trui.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.