Positieve balans in 2018 voor Alu Decock-Litubel-WT Waregem

Jitse Goemaere behaalde dit jaar één overwinning. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Alu Decock-Litubel Wielerteam Waregem maakt ondertussen negen jaar deel uit van de wielerwereld. Secretaris Marino Vervaeke maakt een positieve balans op van 2018.

“Vooral bij de miniemen kan ik rekenen op een groot aantal renners”, begint Marino. “19 renners in totaal. Lars De Baene won in januari een cross in Assenede bij de wielerbond. Jitse Goemaere behaalde op de weg een overwinning en een aantal podiumplaatsen. Andres Vercaemst greep onlangs net naast de overwinning in de cross in Roeselare en Thibaut Vandenbroucke werd in het begin van het jaar Belgisch Kampioen bij de LRC in eigen Ingooigem. Tristan Depoortere mocht tweemaal zegevieren waarvan eenmaal in de thuiszetel van de ploeg.”

“Ik ben tevreden met de groei van de ploeg en ik hoop dat we die stijgende lijn volgend jaar kunnen doortrekken”

“Bij de aspiranten kan ik rekenen op zes renners. Mathis Bruynhooghe stond afgelopen zomer driemaal op het podium en ook in het veld staat Mathis zijn mannetje. Zo werd hij tweede in Beernem en derde in Roeselare. Kobe Vlaeminck kon zich ook een aantal keer op het podium hijsen. Lars Van Loocke verraste aangenaam in zijn eerste crossen met een 13de plek in Roeselare en een achtste stek in Beernem. De overwinningen en podiumplaatsen zijn mooi meegenomen en geestig, maar het uitgangspunt is en blijft dat iedereen gelijk is bij Wielerteam Waregem. Het plezier is belangrijker dan de prestaties. Bij de zevenkoppige nieuwelingenploeg kon Noah Delaere de overstap naar de nieuwelingen vlot verteren. Hij behaalde meerdere toptienplaatsen. Daarnaast rijden Brent Delaere en Noah Naessens vlot hun wedstrijden uit.”

Nieuwe begeleiders

“Elk jaar steeg het aantal leden en ondertussen hebben al heel wat miniemen en aspiranten zich aangesloten voor 2019. Alu Decock-Litubel Wielerteam Waregem heeft zich daarnaast versterkt met enkele begeleiders. Robby De Baene en Koen Desruelle beschikken over een initiatordiploma en geven elke woensdag een training. Ofwel op de weg in industriezone Groenebek in Waregem ofwel in het veld in Vichte, afhankelijk van welke seizoensperiode het is. Er zijn ook twee losse begeleiders: Claude Vandenbroecke en Dimitri Laga. Ik ben tevreden met de groei van de ploeg en ik hoop dat we die stijgende lijn volgend jaar kunnen doortrekken.” (JV)