Ploegentijdrit in Ooigem geannuleerd

© (Foto WO)
Redactie KW

Door onvoorziene omstandigheden werd de tweede rit van vandaag vrijdag 20 augustus, een ploegentijdrit in Ooigem geannuleerd. Eerst kreeg de Wielsbeekse organisator Bernard Vanluchene op donderdagmorgen te horen dat de politiezone Gavers zich verzette tegen de doortocht op grondgebied Hulste.

“Wat vooraf mislopen is in de communicatie, daar kunnen wij gen antwoord op geven, het blijft voor ons ook een raadsel. Elk van de organisaties is verantwoordelijk voor zijn eigen wedstrijd”, aldus het overkoepelende organisatieteam van West-Vlaanderen Cycling Tour. Toch bleven die mensen niet bij de pakken zitten en er werd nog een alternatieve omloop uitgestippeld. De politie was akkoord, enkel de Wielsbeekse burgemeester moest nog zijn fiat geven.

Maar dat bleek niet nodig, donderdagavond sloeg het noodlot weer toe. De Wielsbeekse organisator kwam zwaar ten val en liep een grote open hoofdwonde op die gehecht moest worden. Onmogelijk om in die omstandigheden en met een beperkte bestuursploeg te organiseren waarop beslist werd de proef te annuleren. Morgen zaterdag en zondag wordt er wel gekoerst in Stasegem Harelbeke en in Rekkem. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier