Pistecoach Pieter Develtere blikt tevreden terug op de voorbije zomer

Pieter Develtere. © foto Coghe
Stijn Moerman

Donderdag stond in Rumbeke normaal de laatste pistemanche van de zomer op het programma. Maar om de renners extra kansen te geven in deze coronatijden werd beslist om nog twee manches aan de kalender toe te voegen, op woensdagen 9 en 16 september.

Provinciaal pistecoach Pieter Develtere is alvast tevreden over het pisteseizoen. “Het is een opsteker dat we al onze manches in deze coronatijden hebben kunnen organiseren”, aldus Pieter. “We hebben zelfs beslist om nog twee extra manches te organiseren in september, als compensatie voor alle wegkoersen die wegvallen. Toeschouwers zijn echter nog steeds niet toegelaten, anders krijgen we geen toestemming om deze manches te organiseren.”

“Over het aantal deelnemers mogen we zeker niet klagen. Waar we bij de nieuwelingen en aspiranten de voorbije jaren telkens aan zo’n achttal deelnemers kwamen, mochten we nu telkens zo’n 12 tot 13 renners verwelkomen in Rumbeke. Geen overdreven stijging, maar zeker niet slecht. Veel renners hebben immers wat schrik om op de piste te komen rijden. Bovendien staan er deze zomer al telkens heel wat toppers aan de start van onze manches. Dat schrikt ook wat af. Maar we hebben al heel mooie wedstrijden gezien dit seizoen.”

Lessen in Gent

Een ander probleem is dat we maar over één echte buitenpiste beschikken, hier in Rumbeke. Al de rest in België is met een wegfiets. Dat schrikt pisterenners af”, aldus de Gitsenaar, die eind september weer start in Gent met de lessen voor Cycling Vlaanderen. “Op 23 september is er een initiatie en vanaf oktober beginnen de lessen zelf. Al blijft het afwachten met corona.”

Pieter is ook nog actief als elite zonder contract en deed het in juli voortreffelijk op de weg, met onder meer een tiende plaats in Kruisem. “Ik ben heel goed, maar krijg de kans niet om dat te tonen. Ik had me ingeschreven voor een 13-tal koersen, maar voorlopig blijven er drie over. Gene vetten, maar ik maak er nog het beste van.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.