Pieter Vanspeybrouck opnieuw op podium in Ronde van Oostenrijk

© GF
Redactie KW

Carlos Barbero (Movistar) heeft de eerste rit in de Ronde van Oostenrijk (2.1) op zijn naam gebracht. De Spanjaard sprintte na 138,8 km van Grieskirchen naar Freistadt naar de zege voor de Let Emils Liepins en Ruiseledenaar Pieter Vanspeybrouck, die zaterdag ook al tweede werd in de proloog. Liepins neemt de leiderstrui over van Jannik Steimle, die de proloog won.

De vroege vlucht kwam op naam van zeven renners: Matthias Brändle, Scott Davies, Roberto Gonzalez, Mario Gamper, Daniel Lehner, Dominik Hrinkow en Felix Ritzinger. Het zevental werd evenwel herleid tot zes toen Brändle ten val kwam op de natte wegen in Oostenrijk, net bij de eerste van drie passages over de finish, aan de tijdsopmeting. Brändle kon zijn tocht niet voortzetten. Met zes ging het verder, Scott Davies bleef het langst voorop maar zou in de slotronde gegrepen worden door het peloton. In de sprint, met een compacte groep, toonde Barbero zijn snelle benen, goed voor zijn twaalfde profzege in zijn carrière.

De Let Emils Liepins (Wallonie-Bruxelles) neemt de leiderstrui over van Jannik Steimle die derde staat, op twee seconden. Pieter Vanspeybrouck (Wanty-Groupe Gobert) is tweede op 1 seconde. Tom Devriendt staat zesde op zeven tellen.

Pieter Vanspeybrouck: “Het was geen makkelijke etappe. We hebben met een groep van een zeventigtal renners gesprint. Ik voelde me goed in de beklimmingen en de ploeg heeft zeer goed gewerkt. Tom Devriendt heeft me tijdens de laatste kilometer in een zeer goede positie gebracht, alvorens zich te laten afzakken op 300 meter van de aankomstlijn. Het is spijtig, ik was er zeer dicht bij, en ook het dragen van de leiderstrui ontglipt me net. Ik ben teleurgesteld, maar morgen en donderdag komen er nog twee kansen om de ritoverwinning in een sprint te betwisten en de leidertrui deze dinsdag te veroveren. Waarom ook niet profiteren van de tijdsverschillen na de eerste bergrit om in een lange ontsnapping die eventueel tot het einde kan dragen mee te glippen?

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier