Piet Allegaert verlaat Sport Vlaanderen – Baloise voor Cofidis

Piet Allegaert vertrekt bij Sport Vlaanderen - Baloise. © belga
Redactie KW

Piet Allegaert zet zijn wielercarrière verder bij Cofidis. De Franse procontinentale ploeg maakte zijn komst vrijdag bekend.

Piet Allegaert (24) komt over van Sport Vlaanderen – Baloise en ondertekende een contract voor twee seizoenen. Hij wordt bij Cofidis, dat eerder topsprinter Elia Viviani aantrok, de derde Belg naast Dimitri Claeys en Kenneth Vanbilsen.

Bij Cofidis rekenen ze op de wielrenner uit Moorslede voor de klassiekers en de sprints. Eerder deze maand toonde de West-Vlaming zijn snelle benen door de Tour de l’Eurométropole in Doornik te winnen.

“Ik ben heel blij dat ik naar zo’n belangrijke en prestigieuze ploeg mag komen”, zegt Allegaert. “Cofidis is een van de belangrijkste Franse teams en ik ben blij dat ik van de staf de kans krijg om een nieuwe stap in mijn carrière te zetten. Ik wil ook Sport Vlaanderen – Baloise bedanken dat ze mij deze kans gunnen. Ik hou van de klassiekers maar hoop ook de kans te krijgen om Elia Viviani en Christophe Laporte mee te helpen aan sprintzeges.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier