Piet Allegaert: “Hoop toch mijn debuut in een grote ronde te maken”

© JCR
Tom Vandenbussche

Profrenner Piet Allegaert (25) uit Rumbeke begon prima aan zijn eerste seizoen bij het Franse Cofidis, maar ook hij zit sinds het einde van Parijs-Nice thuis. “Hoe het met mijn motivatie is? Vrij goed. Ik ben blij dat er nu een soort van nieuwe kalender is en we weer een doel voor ogen hebben.”

“Anders was het ook maar trainen om te trainen. Je wist niet wat de toekomst zou brengen. Akkoord, het is nog niet zeker dat het allemaal zal gaan zoals nu voorzien is, maar momenteel is niets zeker. Ik voel me alsof het november of december is, maar dan met mooi en warm weer. Op vlak van training mag ik doen wat ik wil. Vanuit mijn Franse ploeg Cofidis worden wel enkele richtlijnen meegegeven, onder meer over het aantal uren dat we moeten trainen. Niet te veel, want het zal nog een lang seizoen worden. Op dit moment train ik 12 tot 15 uur. Vooral op de fiets, maar ik doe ook stabilisatietraining.”

“Ik was tevreden met mijn seizoen tot nu toe. Mijn eerste weken en maanden bij Cofidis zijn me goed bevallen. Ik voelde me echt goed, ook in Parijs-Nice, onze voorlopig laatste koers. En ik heb het geluk dat ik een contract voor twee jaar heb. Er zijn veel renners die niet in die situatie verkeren. Maar ik hoop uiteraard dat de monumenten en grote ronden later dit jaar toch nog plaatsvinden. Het was de bedoeling om in 2020 een grote ronde te rijden, mijn eerste ooit. Dat zou al zeker niet de Giro geworden zijn, omdat die te vlug na het voorjaar viel. Maar dat zal nu dus niet zo zijn. Afwachten, maar ik hoop de Tour, Giro of Vuelta te kunnen rijden. Voor mijn ontwikkeling als wielrenner zou dat het ideale moment zijn.”

Piet Allegaert:
© JCR

“Mijn vriendin (Céleste Wybaillie, red.) en ik hadden voor de uitbraak van het coronavirus een nieuw huis gekocht. We wonen nu in Rumbeke. Céleste is ergotherapeute en moet van thuis uit werken. Ze is elke dag bezig met lessen voor te bereiden en door te sturen. Zelf heb ik me de voorbije weken ook nuttig kunnen bezighouden, met dank aan ons nieuwe huis. Ik heb boven het laminaat gelegd en een beetje in de tuin gewerkt. Anders zou dat er niet van gekomen zijn. (glimlacht) Dat was dan een voordeel aan de coronacrisis. Niet het enige trouwens. Céleste en ik waren de voorbije weken elke dag samen, in een periode waarin ik normaal veel van huis weg ben. Ja, dat had ook wel iets.”