Piet Allegaert: “Door adrenaline na mijn zege niet veel geslapen”

Piet Allegaert. (foto Belga) © Getty Images
Stijn Moerman

Derdejaarsprof Piet Allegaert (24) bleef afgelopen voorjaar door pech en ziekte onder zijn verwachtingen, maar is sinds de zomer goed op dreef en zette met zijn allereerste profzege in de Tour de l’Eurométropole de kers op de taart. “Hopelijk kan ik volgend seizoen deze lijn doortrekken”, benadrukt de naar Roeselare uitgeweken Slypskapellenaar van Sport Vlaanderen-Baloise.

“Ik had nooit verwacht zo’n grote overwinning te kunnen boeken”, blikt Piet Allegaert (24) terug op zijn sprintzege van een selecte kopgroep in de Tour de l’Eurométropole (1. HC). “Ik voelde mij wel al heel de dag goed en reed met de eersten over de Saint-Sauveur, waardoor ik hoopte op een mooie ereplaats. Maar winnen… Ik was overmand door emoties toen ik over de streep ging. Ik besefte niet goed wat er gebeurde. Florian Sénéchal en Jasper Stuyven zijn niet van de minsten die ik achter mij hield. Bij de start van het seizoen had ik gehoopt om eens dicht te eindigen in een grote koers, maar dit… De dag erna was ik ook geselecteerd voor La Famenne, maar door de adrenaline na mijn zege had ik die nacht niet veel geslapen en kwam ik net te kort om mee te springen met het groepje dat naar de koplopers reed.”

Allergie

“Dankzij deze zege is mijn seizoen zeker geslaagd”, vervolgt Allegaert, die als neoprof in 2017 knap 17de werd in Paris-Roubaix. “Het voorjaar was wel wat minder door pech op de verkeerde momenten en ik sukkelde ook met de gezondheid. Door een allergie was ik nooit honderd procent en ik moet dan net 110 procent zijn om te kunnen presteren. Veel koersen zijn er ook niet tijdens het voorjaar, dus moet alles in de juiste plooi vallen om iets te betekenen, zoals zaterdag in en rond Doornik het geval was. Gelukkig ging het in mijn tweede deel van het seizoen wel goed. Ik behaalde een paar toptienplaatsen in de Vierdaagse van Duinkerke en werd derde in de proloog van de Tour de Luxembourg, op minder dan een seconde van winnaar Christophe Laporte. Dat was blijdschap en ontgoocheling in één… Maar sindsdien heb ik de goede lijn doorgetrokken.”

Veel koersen zijn er ook niet tijdens het voorjaar, dus moet alles in de juiste plooi vallen om iets te betekenen, zoals zaterdag in en rond Doornik het geval was

Piet Allegaert. (foto Getty Images)
Piet Allegaert. (foto Getty Images)© Getty Images

Geraardsbergen

“In de lastige slotrit naar Geraardsbergen van de Binck Bank Tour halfweg augustus was ik in de finale mee en finishte ik tussen heel wat grote namen als 14de. Het vertrouwen was er toen helemaal. Ik koos de koersen erna dan ook verschillende keren voor de aanval, maar durfde me ook te moeien in de massasprints. Zo werd ik ook achtste in de Münsterland Giro en won ik in Doornik. Ik zal straks dus met een goed gevoel de winter ingaan. De rust zal ook welkom zijn, want door alle blessures binnen de ploeg heb ik een drukker programma afgewerkt dan normaal en voel ik me wel wat vermoeid. Maar eerst zal ik nog twee keer alles geven, in Parijs-Tours en Putte-Kapellen”, besluit Piet Allegaert, die ook volgend seizoen de kleuren van Sport Vlaanderen-Baloise verdedigt. “Hopelijk kan ik deze lijn volgend seizoen doortrekken.” (SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten