Pidcock is eindelijk in balans: “Dit is een grote stap”

Tom Pidcock heeft zijn eerste zege in een klassementscross bij de mannen elite beet. De Brit was zondag na afloop van de Superprestige in Gavere danig onder de indruk. “Eigenlijk ben ik sprakeloos”, zei hij. “Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik moet zeggen. Ik denk dat ik vandaag volwassen ben geworden.”

©JASPER JACOBS BELGA
©JASPER JACOBS BELGA

Pidcock werd zaterdag derde in Antwerpen, zondag volgde de zege. “Dit is ook voor mij een verrassing”, sprak hij. ” Vandaag is wellicht de grootste zege uit mijn carrière . Het is geen WK, maar dit is toch ook heel wat, hier winnen, ik klop de wereldkampioen. Dat toont aan dat ik de top heb bereikt. Elk kind droomt ervan om de top te bereiken. Vandaag heb ik die stap gezet, deed ik mee voor de zege en win ik ook. Ik ga niet zeggen dat ik nu volgende week weer ga winnen, maar dit is een grote stap.”

“Goed op technisch gedeelte”

“De laatste jaren had ik vaak een slechte start, maar daar heb ik veel aan gewerkt”, aldus de winnaar van de wedstrijd in Gavere. ” Mijn start is beter zodat ik na de eerste ronde niet al meteen in het rood zit. Ik voelde ook dat ik vandaag een zeer goede dag had en ik had op het eind nog kracht over om het af te maken.”

“Elke race word ik sterker en na Tabor ( waar hij slechts 17e werd, red ) vertelde ik mijzelf dat ik later in het seizoen resultaten wilde behalen. Later kwam nu wel al heel vroeg en hier ben ik heel trots op. Ik had ook niet verwacht dat ik op die plek weg zou rijden van Van der Poel . Ik was het best op het technische gedeelte. In de modder voelde het ook wel goed, maar in dat stuk daarna was ik wel echt sterker en dat geeft je dan vleugels.”

Getraind op klimkoers

Pidcock is er ook bij in Namen, daarna volgt Essen, Heusden-Zolder, Dendermonde, Baal en Hulst. “Dan rijd ik wellicht enkel nog Overijse en het WK”, legde hij uit. ” Ik kijk uit naar Namen, ik heb specifiek getraind op klimkoersen en ik ga me daar deze week verder op voorbereiden. Ik trainde afgelopen week in Beringen (op het parcours van de cyclocross, red) en ga dat ook volgende week doen. Ik voel me gewoon ook beter dan in Tabor.”

“Ik heb enorm hard getraind sindsdien en ook veel tijd in de fitness doorgebracht. Ik had veel last van mijn rug de vorige crossen en liep daarom ook langs bij Move to Cure om mijn balans te verbeteren. Elke wedstrijd gaat het nu beter, voel ik me sterker. Dat maakt ook het verschil.” (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.