Philippe Gilbert voorspelde de groepssprint al daags voor de Omloop

Philippe Gilbert (Lotto Soudal) tijdens Omloop Het Nieuwsblad©DIRK WAEM BELGA
Philippe Gilbert (Lotto Soudal) tijdens Omloop Het Nieuwsblad©DIRK WAEM BELGA
Bron: Belga

Philippe Gilbert is er zaterdag niet in geslaagd zich bij het kransje van recordhouders van de Omloop met drie zeges te voegen. De voormalige wereldkampioen moet het voorlopig stellen met zeges in 2006 en 2008.

In de 76e editie moest Gilbert tevreden zijn met een vijfde plaats. Niet slecht, want de kopman van Lotto Soudal zat een tijdlang in een verloren positie. Enkel toen het vooraan in de wedstrijd wat stokte, slaagde Gilbert erin zijn karretje voorin aan te hangen. “Het was een zeer vreemde finale”, opende Gilbert na afloop. “Net voor het indraaien van de laatste rechte lijn werd ik nog wat opgehouden door Kasper Asgreen. Ik moest samen met Matteo Trentin vol in de remmen en meteen was mijn sprint gedaan.”

Groepssprint door weer

“Ik had dit scenario van een groepssprint gisteren al voorspeld. Het weer zit daar zeker voor iets tussen. Er stond niet te veel wind en zoals steeds werd dit een koers met optrekken, vertragen dan weer versnellen en dan weer inhouden . Zo kan je perfect samen blijven. In de laatste kilometers zat de wind op kop.”

Op de Molenberg brak het peloton uiteen. Zowel Tim Wellens als Philippe Gilbert blonken daar uit door hun afwezigheid. “Er waren nog andere ploegen die zich ietwat hadden laten verrassen”, legde Gilbert uit. “Ik zat op de Molenberg veel te ver, maar ik panikeerde niet. Met wat vereende krachten slaagden wij erin weer aansluiting te vinden met de kop van de koers. Ik had wat twijfels omtrent mijn knieblessure maar als je vijfde kan worden in de Omloop, gaat het de goede kant op.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten