Philip Roelstraete: “Helemaal thuis in de crosswereld”

Philip Roelstraete crosst bij de C-amateurs en is daarnaast ook actief in de materiaalpost bij familie De Smet. Voor de renner van Bike Advice Cyling Team is de fiets puur plezier.

Philip Roelstraete ROELSTRAETE PHILIP VCC EMELGEM PK 24/09/2017 Foto Coghe © Foto Coghe

“Het is een uit de hand gelopen hobby. Ik fiets zeer graag en in de crosswereld voel ik me helemaal thuis. Ik heb er al veel vrienden gemaakt. Ik begon met competitie bij de LRC. Maar omdat ik de lat een tikkeltje hoger wou leggen, besloot ik om bij de Wielerbond te rijden. Daarnaast is het ook makkelijker te combineren als mecanicien in de materiaalzone.”

Bij de materiaalpost

“Andy De Smet is een goede vriend, die ook in het veld rijdt bij de amateurs, maar dan wel bij de B’s. Zijn drie crossende zonen kunnen altijd wel iemand gebruiken om hen bij te staan in de materiaalpost. Ik doe het graag en je krijgt er bovendien veel van terug. Niet enkel voldoening, maar ook respect. Zo trok ik afgelopen zondag samen met Thibaut naar de Druivencross in Overijse. Een echte moddercross. Ik had veel werk in tegenstelling tot de snelle wedstrijden”, lacht Philip. “Maar ik heb me geamuseerd.”

“Ikzelf ken als crosser een moeilijk seizoen nu, het loopt momenteel niet zoals ik wil”

“Ikzelf ken als crosser een moeilijk seizoen nu, het loopt momenteel niet zoals ik wil. Ik weet niet hoe het komt. Kleine dingen zoals materiaalpech werken me tegen maar ik klaag niet. Het plezier komt op de eerste plaats.”

“Bovendien ben ik al wat ouder en met de fiets blijf ik in beweging. Na mijn werk probeer ik een training af te werken, twee à drie keer per werkweek. Niet altijd evident omdat het vroeg donker is, maar ik kan het moeilijk laten. Het is een beetje een verslaving.”

Mikken op top tien

“Top tien rijden bij de Wielerbond is een hele opgave. Toch is het me al een paar keer gelukt, vooral in de wedstrijden van de Moedige Veldrijders in de provincie Antwerpen. Komend weekend betwist ik geen wedstrijd want ik ga mee met Thibaut en Nicolas De Smet naar de Scheldecross. Volgend weekend start ik in Balegem om dan zondag opnieuw de Smetties te vergezellen in Sint-Niklaas.”

“Ik hoop dat ik volgend jaar nog eens een goeie zomervoorbereiding kan afwerken om terug op mijn normale niveau te kunnen presteren.”

“Geen competitie op de weg voor mij. Ik doe wel eens mee aan een zware cyclotocht, de Vélomédiane Claudy Criquiélion. 170 kilometer over 21 hellingen, met in totaal 3.300 hoogtemeters. Daarnaast trek ik er ook eens op uit met de familie Desmet naar de Vogezen”, rondt Philip Roelstraete af en benadrukt dat hij zich goed voelt bij zijn ploeg. (JV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.