Het gaat om Omloop Van Vlaanderen, Danilith Nokere Koerse Cyclo, Dwars door Vlaanderen Cyclo, Gent-Wevelgem Cyclo, E3 Cyclo - Johan Museeuw Classic, Tour of Flanders Business Pelotons, We Ride Flanders - RVV Cyclo, Scheldeprijs Cyclo, Peter Van Petegem Classic en Brabantse Pijl Cyclo.

"Hoewel Peloton op de voorbije evenementen al tal van extra gezondheidsmaatregelen had genomen en dat ook ging doen op de komende cyclo's, kunnen we niet om de vaststelling heen dat er nu eenmaal veel mensen samenkomen rond de start en aankomst van de evenementen. Wij willen als organisator dan ook elke aanleiding tot snelle verspreiding uitsluiten en verschuiven onze evenementen dus naar een later tijdstip."

Intussen zijn alle publieksevenementen in de Vlaamse sportwereld, indoor en outdoor, zeker tot 31 maart geannuleerd, waardoor onder meer heel wat wielerkoersen niet kunnen doorgaan. De Ronde van Vlaanderen, traditioneel de apotheose van het Vlaamse voorjaar, lijkt voorlopig buiten schot te blijven. Vlaanderens Mooiste staat dit jaar op zondag 5 april op het programma.

Het gaat om Omloop Van Vlaanderen, Danilith Nokere Koerse Cyclo, Dwars door Vlaanderen Cyclo, Gent-Wevelgem Cyclo, E3 Cyclo - Johan Museeuw Classic, Tour of Flanders Business Pelotons, We Ride Flanders - RVV Cyclo, Scheldeprijs Cyclo, Peter Van Petegem Classic en Brabantse Pijl Cyclo."Hoewel Peloton op de voorbije evenementen al tal van extra gezondheidsmaatregelen had genomen en dat ook ging doen op de komende cyclo's, kunnen we niet om de vaststelling heen dat er nu eenmaal veel mensen samenkomen rond de start en aankomst van de evenementen. Wij willen als organisator dan ook elke aanleiding tot snelle verspreiding uitsluiten en verschuiven onze evenementen dus naar een later tijdstip."Intussen zijn alle publieksevenementen in de Vlaamse sportwereld, indoor en outdoor, zeker tot 31 maart geannuleerd, waardoor onder meer heel wat wielerkoersen niet kunnen doorgaan. De Ronde van Vlaanderen, traditioneel de apotheose van het Vlaamse voorjaar, lijkt voorlopig buiten schot te blijven. Vlaanderens Mooiste staat dit jaar op zondag 5 april op het programma.