Pechjaar voor Steve Cornette

Steve Cornette. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Een pechjaar. Beter kun je het seizoen van Steve Cornette (16) niet samenvatten. De tweedejaarsnieuweling van Zannata-Galloo CT Menen voelt wel dat het met de conditie snor zit, maar heeft dat nog niet vaak kunnen tonen. Vorig weekend was hij actief in de Prins der Nieuwelingen, een interclub in Bonheiden, maar ook daar kreeg hij met zijn kwelduivel af te rekenen.

“Het werd opnieuw een dag om snel te vergeten”, blikt Steve Cornette terug op de Prins der Nieuwelingen. “Ik voelde me nochtans uitstekend en zat goed vooraan. Op enkele ronden van het einde miste de renner voor mij echter zijn drinkbus. Voor ik het goed en wel besefte lag ik tegen de grond met een geschaafde elleboog en brandwonden aan mijn been. Bovendien was ook mijn voorwiel kapot. Ik heb nog snel een nieuw wiel gestoken en ben terug vertrokken, maar door de pijn in mijn arm ben ik toch moeten stoppen.”

Een frustrerende wedstrijd voor de tweedejaarsnieuweling. Zeker omdat dit al lang niet meer de eerste keer is dat hij door pech genekt wordt dit seizoen. “Het is al wat geweest van tegenslagen, dus dit kan er ook nog wel bij. Ik denk wel dat ik dit weekend terug zal kunnen koersen, maar ideaal is het niet. Ik hoop gewoon dat het tij snel keert en het geluk eens aan mijn zijde staat.”

Trainer Greg Luyssen

En dan vermoedt de Alveringemnaar eindelijk te kunnen tonen wat hij waard is. Als 14-jarige aspirant behaalde Cornette één zege en een rits ereplaatsen en ook vorig jaar deed hij het lang niet onaardig in zijn eerste jaar bij de nieuwelingen. “En ik merk dat ik opnieuw een stap vooruit heb gezet. Sinds eind vorig jaar krijg ik trainingsbegeleiding van eerstejaarsbelofte Greg Luyssen en hij doet dat uitstekend. Ik kende Greg al langer en hij kwam zelf met het voorstel omdat hij vond dat ik wat bleef hangen. Ik voel me sterker dan vorig jaar. Alleen is dat er nog niet vaak uitgekomen.”

Dat moet dan maar in de zomer gebeuren. De 16-jarige wielrenner van Zannata-Galloo CT Menen kijkt vooral uit naar de verschillende interclubs en het BK. “Ik zou toch graag iets laten zien in de grotere koersen. Als het op een sprint eindigt, ben ik meestal wel waar ik moet zijn. En ook mijn thuiskoers in Alveringem staat alvast met stip genoteerd. Een kermiskoers en meer naar het einde van het seizoen, maar ook daar ben ik enorm voor gemotiveerd. Vorig jaar was ik daar weg van de eerste tot de voorlaatste ronde. Hopelijk kan ik het dit jaar twee rondjes langer volhouden”, besluit de leerling van het VTI Veurne. (BVS)