Pauline De Wulf kijkt uit naar haar junioresdebuut na de voorbije coronamaanden

Na haar stage in Spanje volgde de lockdown, waardoor Pauline De Wulf dit seizoen nog geen wedstrijden kon betwisten. © gf
Stijn Moerman

Vol ambitie werkte Pauline De Wulf (16) toe naar haar debuut bij de juniores, maar bij de terugkomst van haar stage in Spanje mocht de Roeselaarse door corona meteen een streep trekken door het voorjaar.

“Al het harde werk voor niets, dat was lastig om te verwerken. Die eerste dagen liep ik behoorlijk verdrietig rond“, aldus de juniore van CT Glabbeek. “Maar het was een tegenslag voor iedereen en ik heb me rap herpakt. Ik prees mezelf gelukkig dat we nog konden trainen. Met mijn trainer heb ik dan een schema samengesteld en hebben we vooral duurtrainingen ingelast om de conditie nog te verbeteren. Ik ben ook eens met mijn vriend Lukas Buijsse naar de Muur van Geraardsbergen getrokken. Tijdens mijn trainingen legde ik mezelf doelen op, zoals mezelf proberen te verbeteren tijdens de sprintjes. Het was vooral belangrijk om positief ingesteld te blijven de voorbije maanden.”

Tijdrit in Zolder

“Het is alvast plezant dat we vroeger kunnen herbeginnen dan verwacht. Ik had al gehoopt op juli en heb naar deze periode toegewerkt. Ik ben dus klaar om opnieuw te beginnen. Vandaag – vrijdag – neem ik deel aan de tijdrit op het circuit van Zolder. Het zal deugd doen om nog eens competitief te koersen en weer dat wedstrijdgevoel te hebben. Ik hoop op een mooie resultaat, al wordt dat niet evident tegen die sterkere tweedejaars. We zien wel, het is voor iedereen koffiedik kijken hoe goed te concurrentie is.”

“Normaal nam ik ook deel aan de koers in Iddergem, maar de organisatie krijgt geen toestemming om vijf wedstrijden te organiseren. Ik zal dus kijken om ergens bij de elite mee te koersen. Dat mag als er geen koers in onze categorie is. Dat zal natuurlijk nog lastiger worden, maar het zal ook heel leerrijk zijn. Ik had ergens wel gehoopt dat er meer koersen voor dames jeugd zouden zijn, maar het is natuurlijk niet evident. In de resterende maanden hoop ik enkele mooie resultaten neer te zetten en ervaring op te doen. Vooral naar de Belgische kampioenschappen kijk ik uit. Maar het voornaamste is dat we opnieuw plezier kunnen beleven in de koers. De sfeer in de ploeg zit alvast heel goed.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier