Patrick Sercu schiet samen met Merckx de Zesdaagse op gang

© BELGA
Redactie KW

Dinsdagavond hebben Eddy Merckx en Roeselarenaar Patrick Sercu de 75e editie van de Zesdaagse van Gent op gang geschoten.

Ze deden dat nadat ze op een golfkarretje een ereronde maakten in het Kuipke, waar ze exact 50 jaar geleden samen de 25e zesdaagse wonnen.

Wegens de verhoogde terreurdreiging werden er verscherpte veiligheidsmaatregelen genomen. De aanwezigheid van politieagenten in uniform aan de ingang was duidelijk merkbaar. In en rond het Kuipke waren er ook tal van politiemensen in burger aanwezig. Bij de ingang werd er uitvoerig gefouilleerd. Rugzakken en reistassen dienden in bewaring gegeven te worden. Handtassen werden grondig onderzocht. Journalisten, persfotografen en medewerkers ontsnapten evenmin aan de veiligheidsmaatregelen en kregen pas na een grondige controle met hun materiaal toegang tot Het Kuipke. Eerder op de dag controleerden speurhonden het gebouw op de aanwezigheid van explosieven.

Patrick Sercu schiet samen met Merckx de Zesdaagse op gang
© BELGA

Iljo Keisse start met de Deen Michael Morkov als favoriet in de 75e uitgave. Het is al van 2012 geleden dat Keisse ‘zijn zesdaagse’ nog eens won. Vorig jaar was de zege voor Jasper De Buyst en Kenny De Ketele. In 2013 won eerstgenoemde aan de zijde van de Duitser Leif Lampater. De Buyst trekt nu met Otto Vergaerde de baan op. Kenny De Ketele krijgt Gijs Van Hoecke mee als partner. De Ketele won in 2011 de zesdaagse met de Duitser Robert Bartko.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier