Patrick Lefevere spreekt nu al van een geslaagde Tour

© BELGA
Redactie KW

“Onze Tour is nu al geslaagd”, stelde Patrick Lefevere vrijdag na afloop van de derde zege van zijn team Etixx-Quick Step in deze Tour. “Drie overwinningen in één week, dat is ongelooflijk.”

Donderdag worstelde de manager met gemengde gevoelens. Natuurlijk was hij blij met de zege van Zdenek Stybar, maar het verlies van geletruidrager Tony Martin was ook zwaar om dragen. “Dit is een mooie overwinning van Cavendish”, zei Lefevere na afloop. “Nu kunnen we volop vieren, een derde zege in amper zeven dagen koers. Dat is ongelooflijk. Alles wat nu nog volgt, is bonus.”

“Hij bedankte me omdat ik hem blijf steunen”

Lefevere toonde zich ook bijzonder blij voor Cavendish. “Hij werd door heel wat mensen al afgeschreven en ik heb het vanmorgen nog gezegd tegen enkele andere journalisten dat ik het jammer vond dat ik hem altijd moet verdedigen. ‘Maak het bilan op na Parijs’, ben ik blijven herhalen. We zijn als ploeg in hem blijven geloven en gingen dat ook doen tot in Parijs. Hij is me daarvoor donderdagochtend zelfs komen bedanken, omdat ik hem blijven steunen ben in de pers: in mijn krantencolumn en ook in enkele interviews. Hij apprecieert dat enorm.”

“Geantwoord met de pedalen”

“In Zeeland heeft hij een fout gemaakt in de sprint en ook woensdag won hij niet”, geeft Lefevere toe. “Daar baalde hij enorm van. Mark is een winnaar. Natuurlijk deelde hij in de vreugde van de ploeg, maar dat hij zelf niet won, stak. Hij kreeg de voorbije dagen alle zonden van Jeruzalem over zich heen, hij wilde zich echt tonen. Hij heeft geantwoord met de pedalen. Ik ben blij voor hem. Hij was enorm emotioneel toen Tony Martin won en geel pakte en hij was ook zeer emotioneel toen Tony donderdag afscheid nam van de ploeg. Deze ochtend aan tafel was hij wat meer in zichzelf gekeerd dan anders omdat hij die zege wou. Die druk die nu van hem valt, moet enorm zijn.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier