Patrick Lefevere furieus na incident met Alaphilippe: “Motard had daar niets te zoeken”

Julian Alaphilippe knalde vol op een motard. © belga
Redactie KW

Op iets minder dan veertig kilometer van de eindmeet leek het podium van de 104e Ronde van Vlaanderen zondag reeds vast te liggen. Enkel de plaatsen moesten nog ingevuld worden.

De tenoren Julian Alaphilippe, Wout van Aert en Mathieu van der Poel hadden elkaar voorin immers gevonden, totdat de Franse regerende wereldkampioen van Deceuninck – Quick-Step op zo’n 35 kilometer van de streep tegen een motard botste. Ploegleider Patrick Lefevere reageerde furieus.

“Ik denk dat de neutrale motor van Shimano de opdracht had gekregen van de juryvoorzitter om zich achter de kopgroep te plaatsen. Die motard van de jury, die daarachter reed, had daar niets te zoeken. Zijn plaats was trouwens aan de buitenkant, niet aan de binnenkant van de bocht. Renners kiezen nu eenmaal steeds de kortste weg. Mathieu van der Poel kon de motard nog net ontwijken, Julian Alaphilippe niet. Hij knalde er vol op”, aldus Lefevere.

De Franse kampioen leek niet op te letten en bezig te zijn met zijn radioapparatuur. “Ik ben het daar niet mee eens. Mathieu van der Poel was toch ook niet aan het praten? Die reed ook bijna op die motard. Die man had daar niets te zoeken. Zo simpel is het.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier