Dankzij de bonificaties neemt Impey het geel over van proloogwinnaar Michal Kwiatkowski. Die kwam in volle finale ten val. Dat gebeurde in de laatste drie kilometer, zodat hij de tijd van het peloton kreeg. In de stand volgt de Pool nu op twee seconden van Impey. De Italiaan Gianni Moscon is op vijf seconden derde.

Net als maandag kreeg het peloton ook in de tweede rit in lijn een geaccidenteerd parcours voorgeschoteld, met vier cols van derde en een col van vierde categorie. Vier renners kleurden de vlucht van de dag en daarbij was ook een Belg: Frederik Backaert. De renner van Wanty-Groupe Gobert kreeg het gezelschap van de Canadees Antoine Duchesne, de Fransman Pierre-Luc Périchon en de Kazach Nikita Stalnov. Het viertal kreeg ruimte en verzamelde een maximale voorsprong van ruim zes minuten.

Snelle mannen overboord

Sky bepaalde in het tempo het peloton voor leider Kwiatkowski en voorbij halfweg zakte de voorsprong van de vier leiders richting vier minuten. In de heuvelzone ging de snelheid nog wat de hoogte in en dat betekende vooraan het einde van Backaert, die het tempo niet aankon. In het peloton namen Bahrain-Merida en Lotto Soudal het heft in handen en vooral het werk van de Belgische formatie op de laatste klim van de dag maakte slachtoffers. Zo gingen onder anderen snelle mannen Bryan Coquard en Phil Bauhaus overboord.

De drie overgebleven vluchters waren vogels voor de kat. Stalnov spartelde nog het langst tegen, maar werd in de slotkilometer gegrepen. Dat gebeurde net na de val van Kwiatkowski. De Pool ging onderuit op een rotonde en bleef even liggen. Met een gescheurde trui klom hij toch weer op de fiets en reed hij op zijn dooie gemak naar de finish.

Voor Ackermann in het de tweede profzege, de tweede dit seizoen en de tweede in de WorldTour. Eind april won hij de vijfde rit in de Ronde van Romandië. Jens Keukeleire werd vijfde.

(Belga)

Ploegentijdrit op het programma

Woensdag werken de renners tussen Pont-de-Vaux naar Louhans-Châteaurenaud een ploegentijdrit af. Met 35 kilometer is die even lang als de ploegentijdrit in de komende Tour de France, waarin de ploegen op de derde dag de degens kruisen in en rond Cholet.