Parcoursbouwer Johan Museeuw gaat voor een vlakke omloop voor BK op de weg in Middelkerke

Johan Museeuw deed zijn plannen uit de doeken op een persconferentie. © KURT DESPLENTER BELGA
Bron: Belga

Oud-wereldkampioen Johan Museeuw tekende het parcours van het Belgisch kampioenschap op de weg van zondag 26 juni mee uit. De mannen krijgen er 215 kilometer onder de wielen geschoven, de vrouwen krijgen voor hun titelstrijd 119 kilometer te verwerken. De start en eindplaats is gelegen in Middelkerke.

“Bij een eerste samenkomst opperde men om het Heuvelland in te trekken. Ik vond dat niet nodig. Te veel organisatoren willen hun eigen versie maken van de Ronde van Vlaanderen of noem maar op. Dat moet niet voor een BK. Je hoeft de renners als organisator geen onnodige stress te bezorgen. Wat is er trouwens mis met een ‘koninklijke sprint’ in Middelkerke? Niets toch?”, verduidelijkte Johan Museeuw zijn parcourskeuze.

“Ik opteerde daarom voor een heel veilige wedstrijd en vooral stressloos BK. Na de start in Middelkerke trekken we met de renners naar Gistel, een plaats waar ik nog een tijdje vertoefde, en Zevenkote. Daarna gaan we vrij snel richting de befaamde polderzone ‘De Moeren’. Die doen we bovendien twee keer aan. Het kan daar “tempeesten”. Staat er daar een hevige wind, dan krijgen wij zeker waaiers. Is dat niet het geval dan is dat ook geen erg. Het zijn nu eenmaal altijd de renners zelf die de wedstrijd maken.”

“Het aantal kilometers is bij de mannen 215 kilometer. Het is niet nodig om daar pakweg nog 50 of 60 kilometer bij te doen. Er zal selectie genoeg zijn. Komt het tot een massasprint dan is dat ook best meegenomen. Wij beschikken thans over een pak renners die tot de wereldtop behoren als het op sprinten aan komt. De spinters mogen toch ook eens de kans krijgen om eens met de mooie driekleur een jaartje rond te rijden”, geeft Museeuw mee.

De vrouwen trekken na de start eveneens naarZevekote gevolgd door passages in Pervijze, Ramskapelle, Nieuwpoort, Mannekesvere om zo naar Middelkerke te trekken waar nog 5 plaatselijke ronden volgen. De mannen werken zes plaatselijke ronden af.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.