Oude en jonge West-Vlaamse veldrittoppers van Sunweb-Napoleon Games blikken vooruit

© BELGA
Redactie KW

Sunweb-Napoleon Games heeft komend veldritseizoen met Kevin Pauwels, Klaas Vantornout en Michael Vanthourenhout drie hangijzers in het vuur liggen.

Naast Kevin Pauwels wordt ook vooral naar Belgisch kampioen Klaas Vantornout gekeken. “Ik weet dat ik niet elke cross kan meedoen voor de zege”, aldus de 34-jarige crosser. “Ik heb daarvoor niet de nodige ‘body’ en het talent. Dat klinkt misschien heel raar als je dat hoort zeggen, maar het is nu eenmaal zo. Ik ken mijn beperkingen en weet waar mijn sterke punten steken. Amerika bijvoorbeeld was een serieuze tegenvaller. Niet mijn ding zo vroeg op het seizoen. Ik ben immers nog niet in topvorm. Ik geef dat grif toe.”

Ik ken mijn beperkingen en weet waar mijn sterke punten steken

“Ik bouw de conditie stelselmatig op, ook na een perfecte stage. Het seizoen is evenwel nog zeer lang. Ik verwacht veel tegenstand van de opkomende jeugd, maar ik zal er ook wel staan wanneer dat moet, zeker omdat we kunnen terugvallen op een sterke ploeg. Bovendien is Michael Vanthourenhout eveneens aan het opkomen. Ik kan mijn ervaring doorgeven aan de jonge mannen binnen het team. Noem mij dan ook maar de ‘veldkapitein’ binnen de ploeg. Een rol die me zeker ligt.”

Oude en jonge West-Vlaamse veldrittoppers van Sunweb-Napoleon Games blikken vooruit
© BELGA

Ook Michael Vanthourenhout, de wereldkampioen bij de beloften, wil hoge ogen gooien. Hij werd woensdag meteen derde in Las Vegas. “Ik kan niet ontkennen dat mijn conditie al heel goed is. Ik hoop dat ik de komende weken deze lijn in eigen land verder door kan trekken”, lachte Vanthourenhout. “Ik zit in deze ploeg echt wel in een luxepositie. Ik krijg een vrije rol, zeker met Klaas en Kevin naast mij. Zij blijven immers de kopmannen binnen de ploeg. Dat zal zeker zo nog een tijdje blijven. Ik ken mijn plaats binnen de ploeg. In Vegas trok ik in de aanval en kon een kloofje slaan. Tot mannen als Wout Van Aert en Sven Nys zich met de zaak gingen bemoeien. Dan was het over voor mij maar ik mag best tevreden zijn met mijn prestatie.”

“We gaan het seizoen met deze ploeg zeker kleuren”, klinkt het bij sportdirecteur Mario De Clercq. “Natuurlijk zal er tegenstand komen van Mathieu van der Poel en Wout Van Aert. Maar wij kunnen daar ook wat tegenover zetten hoor. Michael heeft in Amerika laten zien dat zijn talent echt tot ontbolstering komt. Gianni Vermeersch mag je ook niet uit het oog verliezen, net als Dieter Vanthourenhout. En dan zijn er nog de speerpunten Klaas en Kevin . De lat ligt hoog bij onze ploeg maar dat mag ook. Zeker met het potentieel dat wij hebben.”

(BELGA)