Organisatoren duinencross Koksijde betreuren, maar begrijpen beslissing Niels Albert

Niels Albert werd na zijn zeges in Koksijde ereburger en hij kreeg er een duin naar zich vernoemd.

Walter Maes, parcoursbouwer voor de cyclocrossen te Koksijde en sportambassadeur is met verlof in Frankrijk toen we hem om een reactie vroegen. Hij was totaal verrast het nieuws te horen. “Dit is een zware aderlating voor de cyclocross in het algemeen en zeker ook voor Koksijde. Niels werd wereldkampioen te Koksijde in 2012 en meteen kreeg hij ‘een duin’ die zijn naam draagt en hij werd ook ereburger van de gemeente. Niels is zo een klein beetje een Koksijdenaar geworden. Met Niels verdwijnt zo ook één van de toppers uit het veldritwereldje. Spijtig, maar de gezondheid gaat voor, besluit Walter.

“Duin zal zijn naam blijven houden”

We kregen ook een reactie van Jan Deramoudt voorzitter van de veloclub en inrichter van de Vlaamse Duinencross. “Niels won hier in 2010 en 2012. In 2012 werd hij wereldkampioen. Ik heb Niels altijd ervaren als een vriendelijke maar professioneel ingestelde sporter”, aldus Jan Deramoudt. “Toen hij wereldkampioen werd, kreeg hij ook een duin die zijn naam draagt en dat zal zeker zo blijven. Toen hij ereburger werd hadden we de indruk dat hij Koksijde een beetje in zijn hart droeg. Het plotse einde van zijn wielercarrière is natuurlijk heel erg zeker voor Niels zelf maar hij heeft een wijze beslissing genomen want de gezondheid gaat voor. Als het plotse wegvallen van Niels gevolgen zal hebben voor het cyclocrossgebeuren zal de toekomst wel uitwijzen”, besluit Jan.

Burgemeester : “”

Ook burgemeester Marc Vandenbussche van Koksijde liet een reactie optekenen. “We leven mee met Niels Albert en wensen hem veel sterkte toe”, aldus de burgemeester. “We zijn bijzonder trost op zijn palmares en op het succes dat hij in Koksijde behaalde. Vandaar de duin die naar hem genoemd werd. Hier in Koksijde zal de Albertduin sowieso in ere gehouden worden. Deze avond wordt er in de gemeenteraad kort aandacht besteed aan dit nieuws. Ereburger Niels Albert blijft natuurlijk altijd welkom in Koksijde.”

(EDK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.