Organisatie verstrengt coronamaatregelen voor BK in Middelkerke: “Dicht bij de renners? Draag een mondmasker!”

© LC
Redactie KW

Een besmettelijke variant van het coronavirus doet het aantal besmettingen opnieuw stijgen. Om de kans op besmettingen te minimaliseren en de rest van het wielerseizoen te vrijwaren draagt de Belgische wielerbond op om een mondmasker te dragen als je tijdens het BK in Middelkerke dicht bij de renners bent.

Het BK is voor heel wat renners een grote afspraak, maar tijdens de komende staan met o.a. de Tour de France nog belangrijke wedstrijden op de wielerkalender. Renners zijn dus als de dood voor besmettingen, want die betekenen een sportieve aderlating en een risico voor de bezetting en het functioneren binnen de ploegen.

Strengere coronaprotocollen

De koers is één van de weinige sporten waar je zo dicht bij je idolen kan geraken en dat moet uiteraard zo blijven, benadrukt Belgian Cycling. Maar wanneer je dichtbij de renners komt – langs de wielerbussen, op het startplein of na de finish – moet je een mondmasker dragen en fysiek contact vermijden.

Ook heel wat wielerploegen verstrengden opnieuw hun coronaprotocollen. Neem dus je verantwoordelijkheid als wielersupporter en respecteer voldoende ruimte als de renners je kruisen.

(PG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.