Organisatie E3 reageert verslagen: “Dit doet veel pijn, maar de gezondheid primeert”

© belga
Redactie KW

De 63e editie van de E3 Binckbank Tour in Harelbeke gaat niet door op 27 maart, nadat wegens de uitbraak van het coronavirus de beslissing viel dat alle publieksevenementen in Vlaanderen niet mogen plaatsvinden. “Deze beslissing komt hard aan”, zeggen de organisatoren.

“Natuurlijk hadden we met dit scenario rekening gehouden, maar toch. Het was alsof je met de Lotto speelt. Je hebt dan kans om te winnen of om niets te behalen. Wij hadden gehoopt dat we alsnog konden koersen, zelfs zonder onze trouwe VIPS. Ook al zijn het deze laatsten die de wedstrijd financieel ondersteunen”, zegt organisator Jacques Coussens.

Deze afgelasting brengt zonder twijfel een financiële kater met zich mee. “We moeten nu eerst een inventaris maken en kijken wat de kosten zijn. Wij konden ons tegen dit alles ook niet verzekeren. Niemand had dit voorzien. We zitten nu met een pak vraagtekens. Een andere datum aanvragen? Ik zou het niet weten. Wij organiseren als hobby en dan krijg je zoiets. Maar ik blijf erbij de gezondheid prioritair is. Ik wil het niet op mijn geweten hebben dat iemand ziek wordt omdat hij bij ons naar de koers is komen kijken. Dit doet pijn. Afwachten wat het worden zal en hoe we dit gaan afhandelen. Elke dag werd het beetje per beetje slechter, maar dit valt me toch zwaar”, besluit Jacques Coussens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier