Organisatie E3 Harelbeke excuseert zich na onstane commotie rond ‘billenaffiche’

Redactie KW

“De organisatie realiseerde zich bij de persvoorstelling van de banner niet dat het beeld voor zoveel commotie zou zorgen en excuseert zich dan ook publiekelijk aan iedereen die het intimiderend, discriminatoir of seksistisch zou kunnen vinden”, klink het in een persmededeling.

De organisatoren van de E3 Harelbeke hebben zich vrijdag geëxcuseerd voor de inmiddels stopgezette omstreden affichecamagne voor de 58e editie van hun wedstrijd.

“Vanaf nu voor 100 procent focussen op het organiseren van de koers”

De E3 Harelbeke pakt jaarlijks uit met een ludieke affiche. Dit jaar toont die de achterkant van een hostess, haar rok omhoog, en de hand van een wielrenner die dichterbij komt, een verwijzing naar Peter Sagan na de Ronde van Vlaanderen 2013. De affiche lokte een storm van reacties uit. Onder meer het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen eiste de onmiddellijke stopzetting van de campagne.

“Na intern overleg zijn we dan ook tot het besluit gekomen om de campagne met afgebeelde billen onmiddellijk te staken”, meldde de organisatie. “Hoewel de organisatie van oordeel is dat er over de juridische context kan worden gediscussieerd, wil zij zich vanaf nu voor 100 procent focussen op het organiseren van de koers. E3 Harelbeke is immers een internationaal evenement met toprenners van over de hele wereld. Daarom vraagt de organisatie om geen banners meer af te beelden in de media en nodigt zij iedereen uit om op vrijdag 27 maart naar Harelbeke af te reizen en te genieten van een mooie dag koers. Uiteraard veroordeelt de E3 Harelbeke elke vorm van discriminatie, seksuele intimidatie en seksisme.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.