Algemeen manager Jim Ochowicz liet weten zeer verheugd te zijn met de komst van Pauwels. "Zijn professionaliteit en agressieve racestijl zijn zijn handelsmerken", aldus de Amerikaanse ex-renner. "Serge is een uitstekende aanvulling op de Continuum Sports-selectie voor 2019. Wij gaan ons blijven focussen op klassiekers, en Serge's ervaring in Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije zullen daarbij van onschatbare waarde zijn. Ook in grote rondes racet hij vaak agressief, zoals we zagen tijdens zijn ontsnappingen tijdens de Tour."

"Ik was niet echt op zoek naar een nieuwe ploeg. Ik had geweldige jaren bij MTN-Qhubeka en Team Dimension Data, maar toen dit me aangeboden werd kon ik niet anders dan op de trein te springen", aldus Pauwels, die zich alvast verheugt op de samenwerking met Greg Van Avermaet, zijn kamergenoot op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. "Greg en ik zijn, op de nationale ploeg en de Olympische Spelen na, nooit teamgenoten geweest. Dat neemt niet weg dat we goede vrienden zijn. Ik kan niet wachten om met hem in hetzelfde team te racen."

Pauwels is sinds 2006 actief als profrenner. Hij won vorig jaar de Ronde van Yorkshire en eindigde in 2015 dertiende in de Ronde van Frankrijk.

(BELGA)