Opdoffer voor nieuweling Tim Dekoninck: aan de kant met elleboogbreuk

Tim Dekoninck. © foto Coghe
Redactie KW

Tweedejaarsnieuweling Tim Dekoninck revalideert momenteel van een elleboogbreuk. De renner van de Molenspurters Meulebeke kwam op ploegstage namelijk ongelukkig ten val. “Ik ga er alles aan doen om toch nog enkele wedstrijden te rijden dit seizoen”, aldus de Torhoutenaar.

De herstart van het wielerseizoen was voor de vele wielerliefhebbers een opluchting. De jeugdwielrenners waren dan ook gretig en ambitieus na enkele maanden zonder wedstrijden. Torhoutenaar Tim Dekoninck (15) had grote verwachtingen voor de tweede helft van het wielerseizoen, maar op ploegstage in Geraardsbergen sloeg het noodlot toe. “In de afdaling van de Hotondberg miste ik mijn bocht en zo kwam ik in de graskant ongelukkig ten val. Ik voelde onmiddellijk aan dat mijn elleboog uit de kom was. Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen bleek dat ik een breuk had opgelopen en moest geopereerd worden.”

Hierna begon de Torhoutenaar aan zijn revalidatie. “De eerste dagen had ik nog veel pijn, maar dat is ondertussen al beter”, vervolgt de tweedejaarsnieuweling. “Wel heb ik nog steeds last van een slapende pink en ringvinger. Bij de val was er namelijk een botje verschoven, waardoor er een zenuw gekneld raakte.”

Snelle revalidatie?

Tim Dekoninck was in februari vol goede moed begonnen aan zijn campagne als tweedejaarsnieuweling. Op het clubkampioenschap in Meulebeke finishte hij als achtste en in de wedstrijd van Staden eindigde hij net buiten de top tien. “Ik was klaar voor een goed seizoen, maar dan kwam de coronacrisis. Bij de herstart van het wielerseizoen was ik razend ambitieus om me te bewijzen, maar dan gebeurde dit. Brute pech natuurlijk, maar het blijft zuur.”

Deze blessure was een grote opdoffer voor de Torhoutenaar, maar toch blijft hij niet bij de pakken zit. Hij werkt nu hard aan zijn revalidatie en zat ondertussen al opnieuw op zijn rollen. Eind september of begin oktober wil hij namelijk opnieuw in competitie treden. “Ik ga er alles aan doen om toch nog enkele wedstrijden te rijden dit seizoen. Zo kan ik met een goed gevoel de winter ingaan en dit rotseizoen toch nog ietwat positief afsluiten”, besluit de Torhoutenaar strijdvaardig. (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier