Op 26 maart rijdt wielerwedstrijd E3 Saxo Bank Classic door Bavikhove en Hulste

Schepen van Sport Dominique Windels en raadslid André Vanassche.©LUDO-OSTIJN
Schepen van Sport Dominique Windels en raadslid André Vanassche.©LUDO-OSTIJN
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Als covid-19 het toelaat, wordt de E3 Saxo Bank Classic – de vroegere E3 Harelbeke of E3 BinckBank Classic zeg maar – op 26 maart 2021 gereden op een nieuw parcours. Dit werd aangepast op vraag van het gemeentebestuur. Dit werd bevestigd door E3-manager Marc Claerhout.

De verandering van het parcours komt er door de vraag van raadslid André Vanassche (Open VLD), die dit al in juli aankaartte op de gemeenteraadszitting. Hij stelde de vraag of de kans bestond dat de wielerwedstrijd ook eens de deelgemeenten Bavikhove en Hulste kon aandoen. “De koers is van elke Harelbekenaar, dus ook de deelgemeenten. Het moet voor hen ook een beleving worden” , zei André toen.

Door Bavikhove en Hulste

Schepen van Sport Dominique Windels (SP.A) beloofde dit voor te leggen aan het bestuur van E3. Nu is de kogel door de kerk: onlangs reageerde het bestuur van de wielerwedstrijd positief op het voorstel. “De parcourswijziging is opgenomen bij de start. We rijden via de Marktstraat, Overleiestraat, Rijksweg en Kuurnestraat naar Hulste en gaan dan via de Muizelstraat en Vlietestraat naar Bavikhove om zo via de Bavikhoofsestraat en de Ringlaan N36 terug naar de Gentsesteenweg (N43) te rijden, waar we opnieuw op het oude parcours komen. Dit parcours heb ik ondertussen ook reeds besproken bij de politiezone Gavers en het is goedgekeurd”, zegt E3-manager Marc Claerhout. “Dit doet me veel plezier. Dank aan het bestuur en Dominique”, aldus André Vanassche. Ook schepen Windels is tevreden. “Dit is goed voor de volledige bevolking. Het bewijst ook dat wij rekening houden met de wensen en verzuchtringen van de oppositiepartijen .”

In januari 2021 beslist het bestuur van E3 hoe de invulling en animatie op en rond het parcours ingevuld wordt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.