Ook geen West-Vlaanderen Cycling Tour voor nieuwelingen dit jaar

Toms Ustups won de editie van vorig jaar. © foto a-Bart
Redactie KW

Het bestuur van de West-Vlaanderen Cycling Tour voor nieuwelingen, die normaal verreden zou worden van 20 tot en met 23 augustus, heeft het voorbije weekend beslist de wedstrijd voor dit jaar te annuleren.

Een opeenstapeling van elementen veroorzaakt door de beperkingen van de coronacrisis is daar uiteraard de oorzaak van. Er konden te weinig contacten gelegd worden met de verschillende overheden, wegeniswerken in de aankomstzone zullen door het virus niet tijdig klaar geraken, in ander plaatsen mogen de locaties dan weer niet gebruikt worden en de organisatie wil ook de hoofd- en medesponsors wat financiële ruimte laten in deze ook voor hen moeilijke tijden.

“Al bij al viel het zwaar om deze beslissing te nemen”, zeggen voorzitter Bernard Vanluchene en secretaris Wilfried Ossieur. “De ploegen werden inmiddels ingelicht en kregen de zekerheid om volgend jaar als eerste de kans te krijgen om in te schrijven.”

De West-Vlaanderen Cycling Tour (20-23 augustus) bestond uit ritten in Bellegem, Stasegem en Rekkem en een tijdrit in Ooigem. De editie van vorig jaar werd gewonnen door Toms Ustups uit Letland, die twee van de vier etappes won. (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.