https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ook dit jaar geen juniorenversie van E3 Classic

Jasper Philipsen won de internationale juniorenversie van de E3 Saxo Bank Classic Harelbeke in 2015.© Belga
Jasper Philipsen won de internationale juniorenversie van de E3 Saxo Bank Classic Harelbeke in 2015.© Belga
Redactie KW

Er komt dit jaar geen internationale juniorenversie van de E3 Saxo Bank Classic Harelbeke. Dat hebben de organisatoren zondag beslist. De wedstrijd was voorzien op zaterdag 24 april.

Er werd tevens beslist geen nieuwe datum aan te vragen bij de UCI. Het is voor het tweede jaar op rij dat deze koers niet plaats heeft. Ook de afwachtingskoers voor nieuwelingen komt te vervallen. Reden is de nog steeds heersende coronapandemie

“Wij gaan de internationale wedstrijd voor junioren wel opnieuw aanvragen voor het jaar 2022. Wij voorzien dan weer een wedstrijd op het gekende E3 parcours en met een uitgebreid deelnemersveld met ploegen zowel uit eigen land als ruim daar buiten. Onze wedstrijd is een unieke kans voor de jonge renners om ervaring op te doen. Zo was Jasper Philipsen winnaar van onze wedstrijd in 2015. Met spijt in hart moeten wij voor het tweede jaar op rij een kruis trekken over onze juniorenkoers. Dit andermaal wegens het coronavirus”, meldt woordvoerder Jacques Coussens van de E3 Saxo Bank Classic Harelbeke.

De laatste winnaar van de E3 Saxo Bank Classic voor junioren was de Deen Tobias Lund Andresen, die momenteel aan de slag is bij de opleidindsploeg van DSM.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.