Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Stijn Moerman en Tom Vandenbussche

Elke vrijdag geven wij onze drie tips van West-Vlaamse wielrenners, waarvan wij verwachten dat ze komend weekend zullen scoren. Deze week viel ons oog op elite zonder contract Alexander Maes, elite zonder contract Michael Jonckheere en aspirant Wannes Dewulf. Waarom? Dat lees je hieronder.

Alexander Maes

Elite zonder contract Alexander Maes (22) uit Deerlijk verschijnt zondag aan de start van de Memorial Van Coningsloo in Waver, één van de belangrijkste wedstrijden van het jaar in België door zijn aanwezigheid in de Topcompetitie. De renner van Home Solution-Anmapa-Soenens Cycling Team zal er met ambitie starten na zijn recente prestaties in het grote werk. Maes, twee seizoenen geleden nog stagiair bij Wanty, eindigde afgelopen zondag nog als tweede in de GP Etienne De Wilde in Laarna. Eerder in mei werd hij 14de in Dwars door de Vlaamse Ardennen en zesde in de GP Criquielion, eveneens twee manches van de Topcompetitie.

Update: jammer genoeg kwam Alexander dinsdag ten val in Gullegem Koerse en zal hij dit weekend niet in actie komen

Michael Jonckheere

Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Elite zonder contract Michael Jonckheere (26) uit De Haan is uitstekend op dreef. De renner van het Smartphoto Cycling Team, die een vijftal jaar geleden startte bij de nevenbonden en sinds vorig jaar aan de slag is bij de elite zonder contract, stapelt de ereplaatsen op. De voorbije drie weken werd de uitgeweken Koekelarenaar vierde in Roeselare, tiende bij de profs (!) in Puivelde Koerse (waar hij deel uitmaakte van een kopgroep van tien met onder meer Wout van Aert, Oliver Naesen, Maxime Farazijn, Kenneth Vanbilsen, Pieter Vanspeybrouck en Stef Van Zummeren), tiende in Merkem en derde in Bredene. Zondag verschijnt Michael aan de start van het Kampioenschap van Vlaanderen in Gits. Geen interclub in Zwevezele (waar hij vorig jaar elfde werd) dus voor hem, aangezien zijn ploeg er niet start. Ook aan Ruddervoorde Koerse van komende woensdag zal de laatbloeier door werkomstandigheden niet kunnen deelnemen.

Wannes Dewulf

Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Aspirant Wannes Dewulf (12) uit Roeselare is een van de smaakmakers van het seizoen bij de 13-jarigen. Opvallend, want Wannes, lid van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare, koerst nog maar een jaar. Vorig seizoen eindigde hij in één van zijn eerste wedstrijden prompt derde op het PK op de weg in Waardamme. In augustus mocht hij op de piste van Rumbeke voor de eerste keer zegevieren. Dit seizoen herhaalde hij dat kunstje in de eerste manche van de Pistechallenge Trisport Pharma en boekte hij ook zijn eerste overwinning op de weg, in Ledegem. Zondag rijdt Wannes het PK op de weg in Waregem. Benieuwd wat hij daar kan. De voornaamste favorieten op goud zijn titelverdediger Michiel Lambrecht, Jens Vancauwenberghe en Jelle Harteel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier