Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Elke vrijdag geven wij onze drie tips van West-Vlaamse wielrenners, waarvan wij verwachten dat ze komend weekend zullen scoren. Deze week viel ons oog op beachracer Maarten Himpens, belofte John-Ross Clauw en nieuweling Nathan Decuypere. Waarom? Dat lees je hieronder.

Maarten Himpens

1
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Beachracespecialist Maarten Himpens (30) uit Oostduinkerke verschijnt zondag aan de start van de eerste editie van de Ednine Beachchallenge in Koksijde. Maarten is op het strand de West-Vlaamse specialist bij uitstek en zal het opnemen tegen enkele sterke Nederlanders. Recent reed Maarten in Knokke-Heist overigens nog een hele race aan de zijde van ene Sven Nys. Twee opvallende details: Maarten is zelf organisator van de Ednine Beachchallenge en maakt sinds deze winter deel uit van het West-Vlaamse beachraceteam met de naam … Douchy-Thalassa Ednine. Aan motivatie zal er dus geen gebrek zijn.

John-Ross Clauw

2
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

John-Ross Clauw (19) uit Handzame is uitstekend aan zijn tweede campagne bij de beloften begonnen. John – zo spreekt iedereen hem toch aan – behaalde al toptienplaatsen in Ingelmunster en Kleit en eindigde afgelopen zondag in een verschrikkelijke editie van Brussel-Zepperen op de 18de plaats. Dit weekend rijdt de naar Handzame uitgeweken Boezingenaar de Ronde van Zuid-Holland, volgende week vrijdag betwist hij voor eigen volk de Handzame Challenge, een wedstrijd waar de gewezen provinciale kampioen bij de eerstejaarsnieuwelingen enorm naar uitkijkt.

Nathan Decuypere

3
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Nieuweling Nathan Decuypere (15) uit Wervik is de regerende provinciale kampioen tijdrijden in onze provincie. Afgelopen weekend mocht hij in Spanje als gastrenner van PC Gandia aan de slag in de tweedaagse Vuelta a Gandia. Nathan legde er na een vlakke en een lastige rit beslag op de 13de plaats. Een bemoedigend resultaat voor de komende maanden. Nathan legt zijn volle focus op de interclubs en wil als tweedejaars een stap vooruit zetten. Zaterdag rijdt hij in het Henegouwse Orroir, waar Loran Cassaert vorig jaar won. De

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.