Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Stijn Moerman en Tom Vandenbussche

Elke vrijdag geven wij onze drie tips van West-Vlaamse wielrenners, waarvan wij verwachten dat ze komend weekend zullen scoren. Deze week viel ons oog op nieuweling Warre Vangheluwe, nieuweling Thibo Destatsbader en belofte Nicolas Sessler. Waarom? Dat lees je hieronder.

Warre Vangheluwe

1
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Nieuweling Warre Vangheluwe (14) uit Meulebeke verdedigt zondag in Borlo zijn Belgische titel in het tijdrijden. Vorig jaar toonde de pion van de Tieltse Renners-Patrick zich de sterkste bij de 14-jarige aspiranten, ditmaal kan hij als eerstejaarsnieuweling de driekleur pakken. Volgens Warre wordt Limburger (en thuisrijder) Milan Fretin, zoon van uitgeweken Oostendenaar en gewezen provinciaal nieuwelingenkampioen Steve, zijn belangrijkste concurrent. Nog opmerkelijker: enkele jaren geleden leek Warre voorbestemd om nooit meer te kunnen koersen. Succesvol begonnen bij de 9-jarige miniemen belandde hij na een verkeersongeluk anderhalve week in coma en door hevige hoofdpijn kon Warre pas hervatten bij de 13-jarige aspiranten.

Thibo Destatsbader

2
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Nieuweling Thibo Destatsbader (16) uit Lendelede rijdt zondag een regionale wedstrijd voor eigen volk. Vorig jaar behaalde hij er al een derde plaats en we zijn benieuwd naar wat Thibo ditmaal vermag. Zijn seizoensbegin is nochtans niet om over naar huis te spreken. De Lendeledenaar van de Tieltse Renners-Patrick verwacht zelf dat zijn beste benen pas in de tweede helft van het seizoen op de afspraak zullen zijn. Wat wel zeker is: zijn pisteseizoen afgelopen winter was wél om om trots op te zijn. Thibo kroonde zich in Gent immers tot Belgisch kampioen op de 500 meter en zilver op de keirin en in de sprint.

Nicolas Sessler

3
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week
© Marc Van Hecke

Belofte Nicolas Sessler (22) uit Rekkem, die vandaag zijn verjaardag viert, staat vanaf volgende week donderdag met de Vuelta a Bidasoa voor zijn eerste hoofddoel van het seizoen. De ingeweken Braziliaan, die uitkomt voor VL Technics-Experza-Abutriek, bleef de voorbije maanden wat onder de radar, maar heeft toegewerkt naar de vierdaagse rittenkoers in het Baskenland. In juni wacht het volgende doel met de nog lastigere Tour des Pays de Savoie, een UCI 2.2-koers. Sessler, een gewezen mountainbiker, liet vorige zomer voor het eerst van zich spreken toen hij als renner van Dovy Keukens-FCC solo een rit won in de Tour de la Dordogne.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.