Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

© VDB
Stijn Moerman en Tom Vandenbussche

Elke vrijdag geven wij onze drie tips van West-Vlaamse wielrenners, waarvan wij verwachten dat ze komend weekend zullen scoren. Deze week viel ons oog op dames elite Valerie Demey, elite zonder contract Frederik Vandewiele en belofte Dennis Delmotte. Waarom? Dat lees je hieronder.

VALERIE DEMEY

Dames elite Valerie Demey (22) uit Oostkamp is bezig aan een regelmatig seizoen in het internationale werk. De aanwinst van Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or verschijnt zondagochtend dan ook als een van de medaillekandidaten aan de start van het BK op de weg voor dames elite aan Les Lacs de l’Eau d’Heure. Demey zal met ambitie én revanchegevoelens op Henegouwse wegen vertoeven, want exact een jaar geleden zag ze in Tervuren een Belgische beloftetitel door haar neus geboord. Een ploegmate van haar toenmalige ploeg, Keukens Redant, koos toen voor haar eigen sprint, terwijl voor aanvang duidelijk was gemaakt dat alles op de beloftetitel voor Demey gezet zou worden. Zondag krijgt de Oostkampse een nieuwe kans. Jolien D’hoore, Lotte Kopecky en Sofie De Vuyst lijken de voornaamste kanshebsters, maar op het loodzware parcours moeten ook Demey, Kelly Van den Steen (Oost-Vlaamse vriendin van Michael Vanthourenhout) en kersvers tijdritkampioene Ann-Sophie Duyck in de gaten gehouden worden. Daarnaast wordt het onder meer uitkijken naar renster-in-vorm Sarah Inghelbrecht, de terugkeer in competitie van studente Saartje Vandenbroucke en de klimmersbeentjes van Celine Van Severen. En kan Lieselot Decroix in haar afscheidsjaar nog eens uitpakken?

FREDERIK VANDEWIELE

Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Elite zonder contract Frederik Vandewiele (25) uit Oostrozebeke rijdt zondag voor eigen volk en zal sowieso met grote ambities aan de start verschijnen. Vandewiele, die dit jaar uitkomt voor Home Solution-Anmapa-Soenens, is bezig aan een heel degelijk seizoen. Zonder uitschieters, maar wel met een heel grote regelmaat. Afwachten wat het zondag wordt, want Vandewiele moet het in principe meer hebben van het lastige en slopende werk. Zo sprintte hij zich vorig jaar nog knap naar een derde plaats in een rit van de prestigieuze Triptyque des Monts et Châteaux.

DENNIS DELMOTTE

Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Belofte Dennis Delmotte (20) uit Werken-Kortemark is bezig aan zijn tweede seizoen bij de beloften. Bij EFC-Etixx maakt Delmotte deel uit van een team waarvan alle renners de ambitie hebben om het tot prof te schoppen. 2016 is voorlopig echter niet het jaar van de Werkenaar, die als eerstejaars vooral in de zomer knappe flitsen liet zien en onder meer een rit in de Ronde van Oost-Vlaanderen won. Ook dit seizoen lijkt het voor Delmotte – weliswaar op de sukkel met fysieke ongemakken – weer van de zomermaanden te moeten komen. Te beginnen met de kermiskoers van zaterdag voor eigen volk. Daarna volgen hopelijk – om de selectie te halen moeten er eerst uitslagen op tafel komen – rittenkoersen als de Ronde van Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen, waar de sprintbom zijn snelle benen kan tonen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier