Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

© BELGA
Stijn Moerman en Tom Vandenbussche

Elke vrijdag geven wij onze drie tips van West-Vlaamse wielrenners, waarvan wij verwachten dat ze komend weekend zullen scoren. Deze week viel ons oog op profrenner Eliot Lietaer, nieuweling Guillaume Lombaert en belofte Lorenzo Blomme. Waarom? Dat lees je hieronder.

Eliot Lietaer

Profrenner Eliot Lietaer (25) uit Zwevegem mag zich gerust onze beste West-Vlaamse klimmer noemen. Als junior versloeg de renner van Topsport Vlaanderen-Baloise nog Kwiatkowski en Sagan in de Vredeskoers, als prof kende hij al zijn portie tegenslag. Dit seizoen is Lietaer echter terug van weggeweest. In de Settimana Coppi e Bartali werd hij knap negende, in het Circuit de la Sarthe negende en in de recent Ronde van Noorwegen achtste. Vanaf donderdag is Eliot aan de slag in de Ronde van Slovenië, waar de tweede rit eindigt op een col van eerste categorie. Het moet zowat zijn enige kans van het jaar in het gebergte zijn. Twee jaar geleden werd Eliot al eens achtste in Slovenië, in het zog van onder meer Ilnur Zakarin en Simon Yates. Kan hij nu nog beter doen?

Ook om in de gaten te houden komende week: eerstejaarsbelofte Harm Vanhoucke uit Aalbeke, met Lotto-Soudal U23 aan het werk in de Tour des Pays de Savoie, een vierdaagse rittenkoers in de Franse Alpen.

Guillaume Lombaert

Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Nieuweling Guillaume Lombaert (15) uit Kuurne mag dit weekend voor eigen volk aantreden. De tweedejaars van CT Spider King-EFC-Etixx zal sowieso een stevig woordje willen meepraten. Als eerstejaars won hij vorig seizoen al één koers – jawel, voor eigen volk op 13 september – en dat kunstje hoopt hij uiteraard te herhalen. Als dat niet lukt, is het geen ramp. Later deze maand volgt een herkansing voor eigen volk. Opmerkelijk: Lombaert stapelde dit seizoen al de ereplaatsen op, maar kende ook mindere periodes, waarschijnlijk ten gevolge van een pollenallergie. Met de voorspelde regen zal hij daar dit weekend vermoedelijk geen last van hebben…

Lorenzo Blomme

Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Belofte Lorenzo Blomme (22) uit Roksem mag komende week twee keer praktisch voor eigen volk aantreden. In de Oudenburg zal de sprinter-pistier van Tops Antiek-Atom 6 telkens gemotiveerd aan de start verschijnen. De conditie is alleszins in orde. Recent won Blomme immers een rit in de Tour de la Manche, een gereputeerde rittenkoers in Normandië voor beloften en elite zonder contract.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier