Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Elke vrijdag geven wij onze drie tips van West-Vlaamse wielrenners, waarvan wij verwachten dat ze komend weekend zullen scoren. Deze week viel ons oog op junior Wesley Vercamst, belofte Benjamin Declercq en elite zonder contract Jo Maes. Waarom? Dat lees je hieronder.

© VDB

Wesley Vercamst

1
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Eerstejaarsjunior Wesley Vercamst (16) uit Waregem rijdt zondag de Trofee van Haspengouw in Aalst-Sint-Truiden. De oppermachtige winnaar van WestSprint 2015 bij de nieuwelingen heeft zich uitstekend aan zijn nieuwe categorie aangepast. Zowel in Kuurne-Brussel-Kuurne, Nokere Koerse als de GP André Noyelle bewees de renner van Acrog-Balen BC zijn kunnen. Zondag mag hij zijn kans gaan in Limburg. De voorbije weken was vooral ploegmaat Jasper Philipsen aan het feest. Worden de rollen ditmaal omgekeerd? Het zou zomaar kunnen, want Wesley was vorig jaar als nieuweling in Haspengouw ook al aan het feest.

Benjamin Declercq

2
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week
© VDB

Vierdejaarsbelofte Benjamin Declercq (22) uit Izegem rijdt dit weekend het Triptyque des Monts et Châteaux, een uitgelezen kans voor de pion van EFC-Etixx om zijn eerste grote uitslag van het seizoen bijeen te fietsen. In maart was de jongere broer van prof Tim immers nog niet op het niveau dat hem in 2017 een stap hogerop moet brengen. Dat hoefde ook niet, want zijn favoriete wedstrijden komen er nog aan. Te beginnen met dit weekend in de Franstalige kant van de Vlaamse Ardennen. Een week later volgt in principe de Ronde van Vlaanderen. Benjamin mag nu niet te veel nadenken, maar koersen zoals hij het graag doet. Talent komt altijd bovendrijven…

Jo Maes

3
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Elite zonder contract Jo Maes (31) uit Meulebeke zal volgende week donderdag met geslepen messen aan de start van het PK tijdrijden in Ruddervoorde-Baliebrugge verschijnen. Vorig jaar zal hij er door een dom voorval immers goud aan zich voorbijgaan. Jo verscheen te laat aan de start, reed een uitstekende chrono tegen de klok, maar moest finaal toch Gianni Marchand voor zich dulden. De Aartrijkenaar, net als zijn Meulebeekse rivaal prima op dreef, wordt ook nu een te duchten concurrent. De strijd bij de elite zonder contract belooft alleszins spannend te worden, met ook Jan Ghyselinck, Xandro Meurisse, Jens Vandenbogaerde en Filip Speybrouck aan de start.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.