Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Stijn Moerman en Tom Vandenbussche

Elke vrijdag geven wij onze drie tips van West-Vlaamse wielrenners, waarvan wij verwachten dat ze komend weekend zullen scoren. Deze week viel ons oog op junior Wesley Vercamst, belofte Benjamin Declercq en elite zonder contract Jo Maes. Waarom? Dat lees je hieronder.

Xandro Meurisse

1
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Eliterenner zonder contract Xandro Meurisse (24) uit Zwevegem reed vorig seizoen bij An Post-Chainreaction nog met een profcontract rond, dit jaar maakt hij deel uit van het eveneens continentale Crelan-Vastgoedservice. Begin maart toonde hij met een vierde plaats in de slotrit en een vijfde plek in het eindklassement van de 3-Daagse van West-Vlaanderen dat hij profwaardig is. Afgelopen weekend voegde hij er in de Volta Limburg Classic (UCI 1.1) een 19de plaats aan toe. Dit weekend is hij aan de slag in het driedaagse Circuit des Ardennes, een wedstrijd die de naar Zwevegem uitgeweken Harelbekenaar ligt. Vorig jaar reed hij er immers voortdurend in het offensief en veroverde hij finaal de bolletjestrui. Ook in 2013 (13de in eindstand) en 2014 reed hij de 2.2-rittenkoers in de Franse Ardennen.

Gilles Borra

2
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Tweedejaarsjunior Gilles Borra (17) uit Keiem is een hardrijder pur sang. De gewezen crosser van Avia WCup wint niet zo heel vaak, maar als hij dat lukt, gebeurt het meestal solo. Zo ook vorig jaar in de regionale wedstrijden in eigen streek in Beerst. Gilles maakte er komaf met de verzamelde tegenstand en liet finaal buitenlanders Kielland Bjerk Didrik, Lars Saugstad en Mickael Skare ruim achter zich. Ook dit jaar is hij van de partij voor eigen volk. Als favoriet, want in het paasweekend reed Gilles een uitstekende Ster van Zuid-Limburg tegen de nationale top. De tegenstand is gewaarschuwd.

Kevin Deltombe

3
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Vierdejaarsbelofte Kevin Deltombe (22) uit Sint-Andries-Brugge verschijnt zaterdag aan de start van de Ronde van Vlaanderen voor beloften. De renner van Lotto-Soudal U23 is een van de vier West-Vlamingen in de selectie van bondscoach Jean-Pierre Dubois. Een verdiende selectie voor Kevin, want hij leidt momenteel in WestSprint met maar liefst 195 punten, een indrukwekkend aantal na amper een goede maand competitie. De zesde van het WK op de weg voor juniores in 2012 werd dit seizoen onder meer al derde in de Omloop van het Waasland na twee profs van Topsport Vlaanderen-Baloise en verzamelde mooie ereplaatsen in de Ronde van Normandië. Bovendien spaart hij zich onderweg niet, zoals vorige week nog in de Triptyque des Monts et Château waar hij in de openingsrit voor de aanval koos. Op het hertekende parcours van de belofteversie van Vlaanderens Mooiste zit er misschien wel iets heel moois voor Kevin aan te komen…