Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

© BELGA
Stijn Moerman en Tom Vandenbussche

Elke vrijdag geven wij onze drie tips van West-Vlaamse wielrenners, waarvan wij verwachten dat ze komend weekend zullen scoren. Deze week viel ons oog op profrenner Gianni Meersman, belofte Maxime De Poorter en dames nieuwelingen Ines Malfait. Waarom? Dat lees je hieronder.

Gianni Meersman

1
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week
© BELGA

Profrenner Gianni Meersman (30) uit Ingelmunster kon in tegenstelling tot de voorbije jaren nog geen overwinning boeken. Toch ziet het ernaar uit dat die felbegeerde zege niet lang meer kan uitblijven. Gianni kwam dit seizoen trager op gang dan gewoonlijk, maar toonde de voorbije weken dat hij stilaan naar zijn beste vorm aan het toegroeien is. In de Ronde van Catalonië eindigde hij al eens tweede na Nacer Bouhanni en in zowel Brabantse Pijl als Amstel Gold Race sloofde hij zich uit in dienst van kopmannen Petr Vakoc en Julian Alaphilippe. Momenteel bereidt Gianni zich in zijn vaste stek in Calpe voor op de maand mei. Geen Ronde van Romandië voor hem, wel de eendagswedstrijd in Frankrijk en de Vierdaagse van Duinkerken.

Maxime De Poorter

2
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Tweedejaarsbelofte Maxime De Poorter (20) uit Zillebeke, die donderdag zijn verjaardag vierde, is meer dan degelijk aan zijn tweede campagne bij EFC-Etixx begonnen. De Zillebekenaar, die zonder valpartij in 2014 WestSprint bij de juniores had gewonnen, kende een tegenvallend debuutjaar bij de beloften, maar volgens ploegleider Wim Feys zien we dit seizoen weer de Maxime van bij de juniores. Uitschieters waren er nog niet bij, maar in klassiekers als Paris-Troyes (tussen de profs) en Luik-Bastenaken-Luik hield hij vlot stand. Dit weekend is Maxime aan het werk in de Tour du Piémont Vosgien, een tweedaagse rittenkoers in de uitlopers van de Vogezen. Spek voor zijn bek en wie weet zit er met zijn snelle benen na een afmattende koers zelfs wat meer in dan een ereplaats…

Ines Malfait

3
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Dames nieuwelinge Ines Malfait (15) uit Geluveld is de revelatie van het seizoen bij de dames jeugd. De dochter van ex-wielrenster Els Bauden en ex-wielrenner Steve Malfait toonde in het verleden al dat ze de juiste genen geërfd heeft, maar de voorbije twee maanden werd duidelijk dat ze nog een mooie stap voorwaarts heeft gezet. Meer zelfs: ze leidt momenteel riant in WestSprint voor topfavoriete Shari Bossuyt. Die kwam na een uitstekend pisteseizoen wat trager op gang, maar staat er intussen ook. Net op tijd voor het BK tijdrijden, dat plaatsvindt op zondag 1 mei. Maar eerst wacht de afwachtingswedstrijd van Dwars door de Westhoek in Boezinge van komende zondag. Daar kan Ines in eigen streek proberen om haar voorsprong nog wat uit te breiden. Laat het maar een boeiende strijd tussen hen worden. Ze zullen er beiden sterker van worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.