Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Stijn Moerman en Tom Vandenbussche

Elke vrijdag geven wij onze drie tips van West-Vlaamse wielrenners, waarvan wij verwachten dat ze komend weekend zullen scoren. Deze week viel ons oog op belofte Christophe Noppe, profrenner Guillaume Van Keirsbulck en nieuweling Kasper Saver. Waarom? Lees je hieronder.

Christophe Noppe

1
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week
© VDB

Vierdejaarsbelofte Christophe Noppe (21) uit Boezinge is uitstekend aan zijn seizoen van de waarheid begonnen. De trainingsmakker en boezemvriend van Maxime Farazijn zet sinds januari alles op de koers en opende met een 4de plaats in Brussel-Opwijk. Komende zondag staat de renner van EFC-Etixx aan de start van Brussel-Zepperen, waar hij vorig jaar alleen Charlie Arimont voor zich moest dulden. Ditmaal zou het wel eens prijs kunnen zijn. Noppe werd in het verleden wel eens verweten dat hij te impulsief koerst, maar zijn eerste overwinning in een grote koers – een rit in de Trois Jours de Cherbourg in september 2015 – heeft hem het nodige zelfvertrouwen geschonken. De klik is er. Nu alleen nog op Belgische wegen.

Guillaume Van Keirsbulck

2
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week
© BELGA

Profrenner Guillaume Van Keirsbulck (25) uit Varsenare moest deze winter van heel ver terugkomen. De renner van Etixx-Quick.Step kwam eind juni 2015 voor het laatst in competitie uit, onderging twee operaties (maag en rug) en revalideerde maandenlang bij Lieven Maesschalck. De Tour Down Under en Ronde van Oman waren de ideale opwarmers voor het Vlaams openingsweekends, maar in Kuurne-Brussel-Kuurne moest Van Keirsbulck opgeven. Ziekjes. En dat bleek woensdag al in Le Samyn, waar hij met de kopgroep de finale inging maar finaal onderkoeld moest opgeven. Vandaag start hij de in de 3-Daagse van West-Vlaanderen, de wedstrijd die hij twee jaar geleden had moeten winnen. Met een proloog en twee nerveuze ritten ligt het parcours hem als gegoten. Als Van Keirsbulck over enkele weken deel wil uitmaken van de klassieke ploeg van Etixx-Quick.Step, is het dit weekend van moeten. Wij geloven erin; talent gaat niet zomaar verloren.

Kasper Saver

3
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Tweedejaarsnieuweling Kasper Saver (15) uit Outrijve wordt volgens ons een van de revelaties van het nieuwe wielerseizoen. Als eerstejaars liet de renner van het toenmalige KSV Deerlijk-Gaverzicht mooie dingen zingen. Dit jaar is hij bij de ouderen van de hoop en moet hij een stapje hogerop mikken. Zijn seizoensstart was alvast prima. Op het clubkampioenschap in Deerlijk werd hij 2de, vorig weekend in Dottenijs eindigde hij als zesde. Saver is een aanvaller en dat zullen ze zondag op het winderige traject in Heestert geweten hebben. Een jaar geleden maakte hij er trouwens al deel uit van de eerste achtervolgende groep op solist Bryan Vercruysse. Ook ploegmaats Aaron Vandenbulcke en thuisrijder Thomas Suys, beiden eveneens uitstekend op dreef, zullen in Heestert gemotiveerd voor de dag komen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.