Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Elke vrijdag geven wij onze drie tips van West-Vlaamse wielrenners, waarvan wij verwachten dat ze komend weekend zullen scoren. Deze week viel ons oog op profrenner Joeri Calleeuw, belofte Arjen Livyns en dames elite Jesse Vandenbulcke. Waarom? Lees je hieronder.

Joeri Calleeuw

1
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week
© BELGA

Joeri Calleeuw (30) uit Veldegem neemt vanaf maandag deel aan de Ronde van Normandië, een 2.2-rittenkoers in Frankrijk waar hij al enkele keren deelnam. In zijn periode bij Jong Vlaanderen (2009 en 2010) en ook vorig jaar als prof, toen hij op dinsdag 24 maart derde werd in de rit naar Forges-les-Eaux. Die etappe staat dit jaar opnieuw op het programma… Joeri rijdt bij Verandas Willems meestal in dienst van sprinttroef Dupont, maar het parcours in Normandië leent zich ongetwijfeld tot enkele opportuniteiten. Bovendien staat hij er conditioneel en drijft de ploeg momenteel op een wolkje.

Arjen Livyns

2
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week
© Marc Van Hecke

Arjen Livyns (21) uit Kaster moet het van zijn regelmaat in meerdaagse wedstrijden hebben. Althans, dat dachten we toch. De voorbije weken bewees de vierdejaarsbelofte van VL Technics-Experza-Abutriek echter dat hij ook in het eendagswerk zijn ding kan doen. Na een 20ste plaats in Gent-Staden eindigde hij als 3de in de Omloop van de Westhoek in Ichtegem en als 4de in Meulebeke. Arjen is afgestudeerd en kan voor de volle 100 procent voor zijn sport leven. Oogsten is de doelstelling, te beginnen met La Printanière Pollinoise van komende zondag in Polleur. Een regionale wedstrijd, maar wel eentje met een rit in lijn en onderweg enkele Ardennenhellingen zoals de Vecquée. Ook Benjamin Declercq, Harm Vanhoucke en Nicolas Verougstraeten verschijnen er aan de start. Topfavoriet is Nathan Van Hooydonck. Vanaf volgende week rijdt Arjen een reeks interclubs: een driedaagse in Bretagne, het Triptyque des Monts et Châteaux, het PK tijdrijden en PK op de weg, de Tour du Piémont Vosgien, de Tour du Jura en de Vuelta al Bidasoa.

Jesse Vandenbulcke

3
Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Jesse Vandenbulcke (19) uit Geluwe is aan haar tweede seizoen bij de dames elite begonnen. Via de Ronde van Qatar stoomde de kersverse renster van Lares-Waowdeals zich klaar voor het Vlaamse voorjaar. Afgelopen zondag toonde ze in Ooike voor de eerste keer haar goed vormpeil door naar de kopgroep te rijden en mee te spelen voor winst. Zaterdag rijdt Jesse in Zeswege bij Zwevezele, waar ze twaalf maanden geleden als neofiet heel knap vierde werd en eigenlijk meer had verdiend. Daarna volgen enkele voorjaarsklassiekers zoals Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem en wie weet ook haar eerste Ronde van Vlaanderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.