Ontgoochelde Jens Debusschere eindigt buiten tijd: “Jammer dat ik zo naar huis moet”

© belga
Redactie KW

Waregemnaar Jens Debusschere (B&B Hotels-Vital Concept) finishte woensdag buiten tijd in de koninginnenrit. Hij maakt niet langer deel uit van het Tourpeloton. “Ik heb alles gegeven voor mijn kopman Bryan Coquard (die laatste werd), maar op het eind kon ik niet meer. Ik was stikkapot. Het is jammer dat ik zo naar huis moet.”

Jens Debusschere wist al vroeg in de wedstrijd dat het zijn dag niet zou worden. “Al op dat eerste klimmetje (niet gecategoriseerd), na zo’n 20 km of zo, moest ik lossen. Dan weet je dat het een moeilijke dag zal worden.”

Daarna moest een keuze gemaakt worden: kopman Coquard of Debusschere. “Bryan heeft hier nog twee kansen om te sprinten voor de zege, dan is de keuze snel gemaakt. Ik kon op de Madeleine de keuze maken om bij de groep Bennett te blijven of op Coquard te wachten. Ik koos voor dat laatste en daarna heb ik me de nek afgereden voor hem in de vallei. Vervolgens kwam ik kapot aan de voet van die slotklim en dan was hij vertrokken en finishte hij wel nog binnen tijd.”

Ontgoocheld

Wanneer groeide het besef dat zijn Tour voorbij was? “Tja, ik zag ergens op 9 km van de top op een groot scherm die ene groep finishen. Dan weet je dat het moeilijk wordt, zeker met die steile stukken op het eind. Ik heb nog alles gegeven, maar ik voelde wel dat het moeilijk zou worden. Natuurlijk ben ik ontgoocheld, je wil niet op zo’n manier naar huis gaan. Gelukkig komen er nu vrij snel andere koersen aan. Het BK volgende week dinsdag en daarna de klassiekers. Ik wil me daar alleszins nog tonen.”

Ontgoochelde Jens Debusschere eindigt buiten tijd:
© BELGA

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.