Ondanks regen succesvolle Belcanto Classic

Net zoals vorig jaar hadden de organisatoren van de Belcanto Classic de weergoden niet mee. Toch zorgden 500 deelnemers voor een succesvolle editie.

Een half uur voor de start van de Belcanto Classic begon de regen met bakken uit de lucht te vallen. Dat kon de pret bij de 500 starters niet deren. “Ongelooflijk toch,” zegt voorzitter Bert Doise. “Na de regeneditie van vorig jaar had ik zeker deze opkomst niet verwacht. Sterker nog, nu waren we twee maanden voor ons evenement in twee uur volledig door onze startnummers heen”, aldus Doise.

Naast de vele renners voor één dag kwamen dit jaar heel wat Bekende Fietsers meekoersen. Naast Guido Belcanto verschenen ook Helmut Lotti, Jan Hautekiet, Kristien Hemmerechts en Rick De Leeuw aan de start. De Belcanto Classic beminDE dit jaar in het bijzonder het project Te Gek?! dat hulpverleners en mensen met psychische problemen steunt. In Reningelst had de lokale café-uitbater van St-Joris er een Hollands feestje van gemaakt. Bocht 7, naar analogie van de rit in de Ronde van Frankrijk, kleurde volledig oranje. Zelfs het bier dat er geschonken werd was typisch Hollands: La Trappe. (EFLW/ MDSN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.