Officiële openingsceremonie van 100ste UCI Road World Championships op zaterdag in Knokke-Heist

© (Foto GF)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Zaterdag 18 september wordt vanaf 11 uur in Knokke-Heist het eeuwfeest van de UCI Road World Championships officieel afgetrapt op het strand ter hoogte van het Casino. Sportjournalist Ruben Van Gucht verwelkomt er vooreerst Marc Michils, algemeen directeur van Kom op Tegen Kanker die een woordje uitleg geeft over de campagne voor een rookvrij WK.

Daarna verschijnen Otto Jan Ham en Elodie Ouédraogo op het startpodium die in het kader van het TV-programma De Tijd van ons Leven zich 6 maanden onder professionele begeleiding hebben voorbereid op de tijdrit tussen Knokke-Heist en Brugge. Hun ambitieuze bedoeling is om in de officiële WK-rangschikking niet als laatste te eindigen. Eerst vertrekt Otto-Jan en vijf minuten later trekt Elodie zich op gang. Tijdens deze battle of the sexes zouden beiden rond 12 uur op ‘t Zand in Brugge moeten arriveren.

120 jongeren

Daarna is het de beurt aan 120 jongeren tussen 12 en 18 jaar die met een gepersonaliseerd truitje met de nationale vlag de deelnemende landen representeren. De jongens en meisjes zijn allen lid bij wielerclubs aangesloten bij Cycling Vlaanderen. Tussendoor geven ervaringsdeskundigen Johan Museeuw (wereldkampioen in 1996) en burgemeester Piet De Groote (lid van WTC De Jumpers en in de jaren ‘90 prijswinnaar van tijdrit De Pisper in Adinkerke) hun vooruitblik op het WK.

Minister Ben Weyts

Om 11u45 uur lost Minister Ben Weyts het startschot voor het jeugdige peloton. Ook een delegatie G-sporters volgt onder begeleiding van politie, mobiele seingevers, wegkapiteins en de bezemwagen het tijdritparcours naar Brugge.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.