Officieel: Duitse spurtbom Marcel Kittel tekent tweejarig contract bij Etixx-Quick Step

Patrick Lefevre. © Belga
Redactie KW

Etixx-Quick Step heeft de Duitse spurter Marcel Kittel officieel beet. De samenwerking tussen beide partijen hing al een tijdje in de lucht.

Maandag bevestigde de Belgische wielerformatie van manager Patrick Lefevere dat Kittel een tweejarig contract ondertekend heeft. De 27-jarige Kittel had vrijdag zelf al laten weten dat hij – in onderling overleg – een einde gemaakt had aan zijn contract bij Giant-Alpecin. De spurter had bij de Duitse formatie nog een verbintenis tot en met 2016, maar er zat al een tijdje een haar in de boter tussen beide partijen.

Kittel, in zijn carrière onder meer al goed voor acht etappezeges in de Tour de France, moest dit seizoen met een virus en een vormdip afrekenen en werd nietopgenomen in de selectie voor de Ronde van Frankrijk. “Giant-Alpecin wil een nieuwe richting inslaan, met focus op het klassement. Als pure sprinter vroeg ik me af of er binnen het team nog voldoende ruimte zou zijn voor mijn ambities. Uiteindelijk geraakten we het niet eens over onze doelstellingen“, klonk het toen.

Etixx-Quick Step zelf had woensdag al laten weten dat het graag in zee wilde gaan met de Duitser, maar dat het de officiële wegen wilde bewandelen. Nu is de overgang in kannen en kruiken, Kittel mag het volgend seizoen en in 2017 bij EQS gaan proberen.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.