Nikolas Maes wordt ploegleider bij Lotto-Soudal (in het voorjaar)

Nikolas Maes (34) wordt vanaf 1 januari ploegleider bij Lotto-Soudal. De uitgeweken Otegemnaar, die twee weken zijn afscheid na veertien jaar als profrenner aankondigde, krijgt een heel specifiek programma. “Nikolas zal in het voorjaar worden ingezet en zich over de jeugd in de ploeg ontfermen”, aldus teamanager John Lelangue.

© belga

Nikolas Maes, die in 2007 als prof debuteerde, reed de voorbije vier seizoenen voor Lotto-Soudal. “Ik ben al volop bezig met de voorbereidingen van mijn tweede carriè georiënteerd op de bouw- en vastgoedsector, maar de kans die ik nu krijg om bij te springen bij Lotto Soudal laat ik niet liggen. Wielrennen is mijn passie en zal dat altijd blijven”, vertelt de naar Lochristi uitgeweken Maes met zijn Oost-Vlaamse echtgenote Katrijn Hullaert woont.

“We houden ervan om de expertise die we in eigen huis hebben niet verloren te laten gaan”, vervolgt John Lelangue, General Manager bij Lotto-Soudal. “Nikolas zal in het voorjaar ingezet worden en zal zich daarnaast ontfermen over de jeugd in de ploeg. Hij heeft ervaring zat en kent het huis door en door. De afgelopen vier seizoenen was hij in het voorjaarswerk een onmisbare schakel bij onze ploeg.”

“De klassiekers zijn mijn vakgebied”, aldus Maes, die bij Quick-Step jarenlang als meesterknecht van Tom Boonen werd uitgespeeld. “De ploeg rekent op mijn ervaring, maar ik kijk er evenzeer naar uit om al die vele jonge, nieuwe en jeugdige talenten in de ploeg te integreren . Dit is een project waar ik graag mijn schouders onder zet. 2021 wordt een leerrijk jaar voor mij.”

Nikolas Maes wordt ploegleider bij Lotto-Soudal (in het voorjaar)
© BELGA

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.